Locuitorii din comunele Vadu Crișului, Șuncuiuș și Măgești vor avea la dispoziție, începând de sâmbătă, 17 august, un centru de colectare prin aport voluntar, unde vor putea depozita gratuit deșeurile voluminoase.

Locuitorii din comunele Vadu Crișului, Șuncuiuș și Măgești vor avea la dispoziție, începând de sâmbătă, 17 august, un centru de colectare prin aport voluntar, unde vor putea depozita gratuit deșeurile voluminoase.
Organizat în premieră la Briheni, comuna Lunca, de familia Marius și Simona Jidoi, împreună cu cei doi fii, George și Ștefan, „Festivalul păstrăvului” a constituit o reușită deplină datorită spiritului de gospodar, dar mai ales de organizare a acestei familii deosebite prin care proverbul că „omul sfințește locul” s-a adeverit la cele mai înalte cote.
În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Beiuș, cea din 30 iulie, a fost aprobată Hotărârea nr.146 „privind aprobarea ajustării prețurilor pentru activitatea de producere a energiei termice obținute în centrale termice pe bază de apă geotermală și aprobarea ajustării tarifelor serviciilor de distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Beiuș, practicate de către SC Transgex SA Oradea”.
Anul trecut, în ultima decadă a lunii iulie, opt tineri bihoreni, însoțiți de părintele Zorel Zima, protopopul greco-catolic de Beiuș, participau la Tabăra Ecumenică Internațională de la Loreto. După experiența deosebită trăită în Italia de grupul care a reprezentat Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Oradea, decizia de a participa și la cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ecumenic de la Loreto a fost una firească.
La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) se desfășoară, începând din 2016, programul de voluntariat „Salvator din pasiune”, în cadrul căruia, pompierii bihoreni instruiesc persoanele dornice de implicare civică, susținând și valorificând activitățile de voluntariat în domeniul situațiilor de urgență.
Conform Planului activităților culturale ale municipiului Beiuș pe anul 2024, în lunile iulie-septembrie au fost programate puține evenimente care să-i reunească pe beiușeni în jurul actului cultural-artistic, doar Ziua Imnului Național (29 iulie) și evocarea luptelor din 1944 pentru apărarea Beiușului (13-17 septembrie) regăsindu-se în documentul aprobat de Consiliul Local.
În peste 400 de localități alimentarea cu apă este asigurată cu restricții, în anumite intervale orare, din cauza secetei. Cele mai afectate județele Botoșani, Vrancea și Neamț. Coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 78,59%.
Dacă până acum satul Briheni, aparținător comunei Lunca, era cunoscut datorită „Festivalului plăcintelor”, iată, din acest an, la Briheni se va organiza, în premieră, la sfârșitul acestei săptămâni, „Festivalul păstrăvului”.
Consiliul Local a aprobat miercuri, 31 iulie, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea parcării subterane şi a parcului din zona Onisifor Ghibu. De asemenea, a fost aprobată procedura de expropriere a 2.180 mp de teren și a edificatelor (terasa - bar și gard) proprietate privată în vederea realizării obiectivului de investiții „Regenerare Urbană - Cartier Nufărul 1”.
Compus de Anton Pann, care a transpus în muzică poemul „Un răsunet” al lui Andrei Mureșanu, „Deșteaptă-te, române!” a fost cântat pentru întâia dată la 29 iulie 1848, în actualul parc „Zăvoi” din Râmnicu Vâlcea, devenind imnul revoluției pașoptiste românești. „Deșteaptă-te, române!” este, cu siguranță, cel mai cunoscut și drag cântec patriotic al națiunii noastre. Intonat la toate evenimentele majore ale istoriei noastre moderne, Imnul național de azi a trecut, alături de poporul român, prin momente faste, dar și prin clipe de restriște.