Momente de adevărată sărbătoare și bună dispoziție a reușit să ofere Parohia Ortodoxă Șuștiu, prin organizarea unei sărbători câmpenești, împreună cu enoriașii comunității, sugestiv intitulată „Fiii satului Șuștiu”, eveniment ajuns la a doua ediție.

Momente de adevărată sărbătoare și bună dispoziție a reușit să ofere Parohia Ortodoxă Șuștiu, prin organizarea unei sărbători câmpenești, împreună cu enoriașii comunității, sugestiv intitulată „Fiii satului Șuștiu”, eveniment ajuns la a doua ediție.
Momente emoționante, deosebite, dar mai ales pline de satisfacție au trăit foștii elevi din promoția anului 1979 de la Liceul Real Umanist Oraș dr. Petru Groza (cum era denumit în acea perioadă orașul Ștei): s-au întâlnit într-un cadru organizat, după 45 de ani.
Ziua Eroilor Neamului, potrivit tradiției românești, este sărbătorită în sfânta Zi a Înălţării Domnului (mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere), iar la Ştei acest eveniment a avut loc joi, 13 iunie.
Cei 62 de absolvenți din clasa a opta de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei - a cărei conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct – au trăit clipe de adevărată fericire, dar și emoție, deoarece clopoțelul a sunat pentru ei ultima oară la această școală.
Festivalul „Miron Pompiliu”, organizat de Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei – a cărei conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct – a ajuns la cea de-a IX-a ediție, fiind găzduit în sala mare de festivități a Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei.
La Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei - a cărui conducere este compusă din prof. ing. Adrian Gruie și prof. Cristian Vieriu, director, respectiv director adjunct - clopoțelul a sunat ultima oară pentru cei 61 de absolvenți din clasa a XII-a care vor confirma pe piața muncii că „meseria este brățara de aur”.
În sala de şedinţe a Consiliului Local Vadu Crişului s-a semnat marţi, 4 iunie, contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare în vederea eficientizării energetice a Colegiului Tehnic Nr. 1 Vadu Crişului - Corp C2.
Una dintre activitățile organizate în mod tradițional de Asociația „Avram Iancu” Beiuș este concursul dedicat memoriei Crăișorului. Intitulat „Avram Iancu, Craiul Munților” și având o tematică inspirată din viața și activitatea marelui luptător pașoptist, concursul se adresează atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de liceu.
Iubitorii înotului, dar și cei care doresc să profite de binefacerile apei termale pot să profite din plin: ștrandul din orașul Ștei și-a (re)deschis larg porțile pentru toți locuitorii din această minunată zonă a județului nostru.
A treia ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară „Florica Ungur”, a avut loc miercuri, 29 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Evenimentul a adus pe scenă tineri talentați din întreaga țară, oferind publicului un spectacol deosebit de muzică populară românească.