A fost odată o școală care purta numele „Școala Domnească”. În anul 1968, aceasta a rămas fără casă și era tare supărată...

A fost odată o școală care purta numele „Școala Domnească”. În anul 1968, aceasta a rămas fără casă și era tare supărată...
Curtea Spitalului de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Ştei a fost plină de participanţi la acţiunea de sfinţire a Crucii monument ridicată în fostul parc al spitalului.
Dacă anul trecut Moșul venea în preajma Sfântului Nicolae, iată, de această dată, el a venit din nou mai devreme la Școala Primară „Înv. Bortoș Costea Maria”, spre bucuria elevilor și preșcolarilor, care l-au primit cu mare entuziasm joi, 6 decembrie.
Îndeobşte, multă lume este înclinată să creadă că satul Pociovelişte nici nu există, că, dacă există, ar fi o glumă sau că desemnează un loc neînsemnat, de nebăgat în seamă, primitiv şi înapoiat. Elevele de la fostul liceu pedagogic din Oradea îşi mai aduc aminte cum erau ameninţate de o anumită mare inspectoare că vor fi trimise, dacă nu învaţă, taman la… Pociovelişte.
E vremea colindelor. Duminică, 9 decembrie, Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România a organizat o întâlnire a ansamblurilor corale slovace din Bihor, la Biserica Romano - Catolică din Aleșd.
Duminică, 9 decembrie, a fost sărbătorită „Ziua eroilor holodani”, locul ales pentru festivitățile comemorative fiind Școala Gimnazială „Iosif Vulcan”.
Pe durata mai multor zile, mai precis în perioada 26 noiembrie - 6 decembrie, la Școala Gimnazială Nr.1 Săliște de Vașcău au avut loc nenumărate activități, sugestiv intitulate „Nu uita că ești român”, menite să cinstească aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, care s-au finalizat joi, în zi de sărbătoare, cu un superb program artistic.
Sala de ședințe a Primăriei din Aleșd a fost neîncăpătoare, sâmbătă, pentru iubitorii sportului și în special ai fotbalului, pentru a intra în posesia singurei cărți despre fotbalul aleșdean, „Flăcăii aleșdeni”.
Ziua de 6 Decembrie a fost marcată, la Beiuș, de festivitatea dedicată aniversării unei jumătăți de secol de activitate a Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu”, la eveniment participând foști și actuali profesori și elevi ai prestigioasei instituții de învățământ menționate, precum și numeroși invitați de onoare.
Comuna Vadu Crișului se poate mândri cu edificii culturale pe care puține comunități rurale le au. Acestea sunt: un muzeu etnografic creștin și un Centru de arte și creație creștină. După cum le spune și titlul, ele au fost gândite și realizate de harnicul preot paroh Sorin Mititean, cu sprijinul autorităților județene și locale, a primarului Dorel Cosma și a viceprimarului Ioan Hașaș.