Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș a găzduit o nouă activitate din programul celei de-a cincea ediții a proiectului educațional interjudețean „Gând pentru Mihai Eminescu”.

Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș a găzduit o nouă activitate din programul celei de-a cincea ediții a proiectului educațional interjudețean „Gând pentru Mihai Eminescu”.
Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, Parohia Ortodoxă Subpiatra a organizat manifestări cultural-educaționale, menite să marcheze importanța evenimentului din 24 ianuarie 1859.
Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei (la 5 ianuarie) și al Munteniei (la 24 ianuarie) a pus bazele viitorului stat național unitar român, care avea să fie desăvârșit prin deciziile luate la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia, în 1918.
Elevii şi cadrele didactice ale Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita, sub îndrumarea directorului Remus Mircea Sabău, au participat marţi, 22 ianuarie, la Marghita, la o activitate de donare de sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”.
A devenit o tradiție ca anual, în perioada 18-25 Ianuarie, numeroși credincioși din întreaga lume să se roage împreună, să fructifice zilele Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor prin dialog și comuniune spirituală.
În zona Vârtop s-a produs o nouă avalanşă, circulaţia fiind blocată. Nicio maşină nu a fost surprinsă de căderea de zăpadă.
Un bihorean în vârstă de 41 de ani şi-a pierdut viaţa, azi dimineaţă, pe DN79, după ce maşina pe care o conducea regulamentar a fost izbită în plin de un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. Potrivit poliţiştilor, acesta din urmă, aflat la volanul unei maşini echipate cu cauciucuri de vară, a pierdut controlul direcţiei pe carosabilul acoperit cu zăpadă.
În cadrul unei dezbateri publice, ţinută recent în sala mare de festivităţi a Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ştei, primarul oraşului, ing. Iulian Balaj, a prezentat, în faţa unui numeros public, atât realizările, cât şi proiectele de viitor.
Cu prilejul aniversării a 169 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, marți, 15 ianuarie, în Parohia Ortodoxă Subpiatra, Protopopiatul Oradiei, s-a desfășurat o frumoasă activitate cultural-educațională.
Ioan Slavici afirma că Eminescu ar fi putut să ia bacalaureatul la Beiuș: „Nu știu dacă a avut ori nu Eminescu bacalaureatul, cred, însă, că nu l-a avut. Dacă ar fi să-l fi avut, n-a putut să-l ieie decât la Beiuș (Belenyes), în anul 1869, mai înainte de a fi venit la Viena, unde l-am găsit atunci”.