Creștinii trăiesc Crăciunul prin participarea lor la sfintele slujbe, prin ascultarea Sfintelor Evanghelii și prin cântarea colindelor.

Creștinii trăiesc Crăciunul prin participarea lor la sfintele slujbe, prin ascultarea Sfintelor Evanghelii și prin cântarea colindelor.
Anul Nou la români nu înseamnă numai petrecere, cu bucate alese şi băuturi tradiţionale, ci şi o serie de superstiţii de care majoritatea persoanelor ţin cont, pentru a avea un an îmbelşugat, spor la lucru, viaţă lungă, sănătate şi prosperitate.
Oare cine n-a auzit de trupa „Metaphoric” din Aleșd? O trupă de dans modern pe care Adela Merca o manageriază de 11 ani și care s-a impus pe plan județean și național, recunoașterea valorii sale fiind răsplătită cu numeroase diplome, medalii și trofee.
Nucet, mica urbe de la poalele Apusenilor, altădată orașul fără biserică din epoca comunistă, a trăit din plin tradițiile românești în preajma Sfintelor Sărbători, datorită evenimentelor organizate.
De Crăciun, doamnele de la Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea (AFOREO) Valea lui Mihai au oferit daruri copiilor de la Centrul de Zi „Sfântul Anton” din localitate.
Crăciunul este sărbătoarea tuturor creştinilor. Este în egală măsură sărbătoarea copiilor, a adolescenţilor, a maturilor şi a celor de vârsta a treia. ,,Lăsaţi copii să vină la Mine!”, spunea Cel a cărui naştere o prăznuim în fiecare an la 25 decembrie.
Sala mare de festivități a Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei a fost marți, 18 decembrie, gazda spectacolului închinat Nașterii Domnului, „Magia Crăciunului”, în organizarea Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ștei, dar și Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei.
„Cu gânduri de iubire, lumină și armonie am onorat invitația poetului profesor Aurel Horgoş, fiu al satului Sânlazăr, în amintirea unui ideal măreț care ne determină să ne descărcăm energiile afective acumulate, în fața măreției trecutului și sacrificiul eroilor satului Sânlazăr care, alături de sacrificiul întregului popor, se înscrie în pagina de eroism din istoria neamului românesc, pe foița arămie a timpului” (Paraschiva Cărbunar).
Clara Șchiop, fostă campioană națională la dans sportiv și participantă pentru România la competiții internaționale, în prezent antrenoare profesionistă, a ajuns la Aleșd prin căsătorie.
Crăciunul e despre iubire, zâmbete, colinde şi timp petrecut împreună, este sărbătoarea care aduce oamenii împreună și le dă tuturor ocazia să împărtășească momente unice. Timpul petrecut împreună e cel mai frumos lucru care ni se poate întâmpla, și nimic pe lume nu-l poate înlocui ca valoare...