Magicienii orădeni Eduard și Bianca au o veste grozavă pentru cei mici! În ultimii ani s-au întâlnit cu mii de copii la spectacole și mereu se lovesc de întrebarea: „Cum ați făcut asta?”

Magicienii orădeni Eduard și Bianca au o veste grozavă pentru cei mici! În ultimii ani s-au întâlnit cu mii de copii la spectacole și mereu se lovesc de întrebarea: „Cum ați făcut asta?”
Vineri, 22 noiembrie, de la ora 18.00, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, va avea loc un concert de iarnă, colinde și cântece tradiționale, susținut de Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”, condus de prof. univ. dr. Ioan Bocșa.
Într-o societate zbuciumată de frământări sociale și instabilitate politică, cultura este un domeniu „fără părinți”, fără o susținere din partea diriguitorilor țării. Când se anunță un eveniment cultural, care răspunde necesităților spirituale , prezența auditoriului este nesemnificativă. Așa se întâmplă și la lansarea de carte, la care participă, alături de autor, câțiva prieteni din branșă.
Muzeul Orașului Oradea a fost, joi, 14 noiembrie, gazda lansării a patru cărți, scrise de Ștefan Herchi, avocat, și Radu Carp, profesorul universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti.
Muzeul Ţării Crişurilor lansează o nouă provocare iubitorilor de artă. „Erotikonia este o expoziţie în care, aşa cum sugerează şi numele, Eros este personajul principal, „întrupat” într-o serie de lucrări în care artistul „glisează între carnalitate și ideal, între voyeurism și diafan și ingenuu cu o ușurință de care doar marii artiști sunt capabili”, după cum îl caracterizează şi criticul de artă Aurel Chiriac.
Sala „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea va găzdui, astăzi, 14 noiembrie, de la ora 19.00, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla Janko Zsolt, dirijor permanent al Filarmonicii orădene. Garanţia unei interpretări de clasă va fi asigurată de violonista Murvai Márta.
Sub genericul „Din suflet de român”, Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana” va susține pe 1 decembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, un concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a României.
Muzeul Ţării Crişurilor, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia S.C. Merkur Global S.R.L. şi în parteneriat cu Fundaţia „Euroregiunea Bihor-Hájdu Bihar” Oradea, aduce în faţa publicului iubitor de artă un nou eveniment expoziţional: „Un maestru al gravurii europene din vremea Renaşterii - Albrecht Dürer (1471-1528)”.
La Muzeul Ţării Crişurilor - Complex muzeal, sunt deschise, în perioada 11-17 noiembrie 2019, mai multe expoziţii temporare şi permanente.
Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea a găzduit, sâmbătă seara, spectacolul de balet „Spărgătorul de Nuci”, după P.I. Ceaikovski. Din distribuție au făcut parte peste 40 de copii și adulți, cu vârste cuprinse între 4 și 45 de ani, cea mai mare parte dintre aceștia activând în lumea baletului de peste trei ani.