Sistemul de facturare electronică pe relația Business to Business (B2B) este disponibil și funcționeazã în parametri programați, începând cu data de 1 aprilie, primele sute de facturi fiind deja introduse în sistem.

Sistemul de facturare electronică pe relația Business to Business (B2B) este disponibil și funcționeazã în parametri programați, începând cu data de 1 aprilie, primele sute de facturi fiind deja introduse în sistem.
Potrivit proiectului de ordonanţă, ajutorul de stat se acordă în sectorul bovine, crescătorilor persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale sau familiale, persoane fizice autorizate, care, în anul 2022, desfășoară activitate de creștere a bovinelor.
Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că sacrificarea mieilor se realizează în unităţi de abatorizare autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul ANSVSA.
Veniturile obținute de persoanele fizice din chirii sunt considerate impozabile, astfel că cel care le încasează este obligat să le declare la ANAF prin intermediul Declaraţiei Unice (Formular 212).
SUMAL 2.0 - sistemul informatic integrat de monitorizare a trasabilității materialelor lemnoase - a fost pus în funcțiune, la data de 31 ianuarie 2021, HG 497/2020 fiind actul normativ care reglementează funcționarea acestuia.
Formularul 700, actualizat în anul 2022, se depune pentru înregistrarea, respectiv modificarea domiciliului fiscal al contribuabililor, cu excepția cazului în care intervin modificări, precum și cu excepția contribuabililor nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, care nominalizează, ulterior înregistrării fiscale, un alt sediu permanent desemnat.
Vor fi vizate unităţi din localitățile (și zonele aferente) Oradea, Beiuş, Ștei, Nucet, Aleşd, Tileagd, Salonta, Tinca, Săcuieni, Valea lui Mihai şi Marghita, precum și în toate celelalte localități ale județului.
Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (CJAPIA) Bihor informează potențialii beneficiari că, până la data de 29 aprilie 2022, la sediul APIA - Aparat Central, se primesc Cererile de sprijin privind depozitarea privată a cărnii de porc.
Fermierii care exploatează teren arabil (inclusiv pajişti temporare) nu trebuie să ardă miriştile şi/sau resturile vegetale rezultate după recoltarea culturilor (paie de cereale păioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapiţă, inclusiv iarba rămasă după cosirea pajiştilor temporare.
Ministerul Finanțelor a pregătit un Proiect de ordonanță pentru introducerea sistemului RO e-Transport (Radarul Mărfurilor), sistem cu ajutorul căruia ANAF va monitoriza la nivel național transporturile de bunuri din categoria produselor cu risc fiscal ridicat.