Performanță importantă a elevilor de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea la concursul interliceal „Top-Fiz”, desfăşurat în perioada 23-25 noiembrie la Bistrița.
.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Performanță importantă a elevilor de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea la concursul interliceal „Top-Fiz”, desfăşurat în perioada 23-25 noiembrie la Bistrița.
Pentru a susține cercetarea în domeniul educației și a disemina principiile de bune practici educaționale, ieri, de la ora 15.00, la Casa Corpului Didactic a avut loc sesiunea de Comunicări Științifice „Fenomenul de violență și bullying, factori perturbatori ai procesului de învățământ”.
Desfășurată anual, în luna noiembrie, Săptămâna Educației Globale, program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, a ajuns la cea de-a douăzecea ediție. Tema ediției din acest an a fost „Lumea se schimă! Noi?”.
În Sala Festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Oradea, luni, 26 noiembrie, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câştigători în cadrul Festivalului-concurs de creaţie literară „Străbunii”, destinat liceenilor din judeţul Bihor.
Recent, conducerea Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd a organizat o întâlnire cu agenții economici din oraș și zonă, în vederea informării acestora privind învățământul profesional și cel dual.
În cadrul Săptămânii Europene a Roboticii, pentru a inspira elevii din clasele IX-XII de matematică-informatică intensiv informatică și de a-i determina să își urmeze sau dezvolte pasiunile, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a avut loc evenimentul „Descoperă-ți pasiunea pentru robotică”.
Cristian Bodnar, absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică și a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei, pentru performanțele sale în domeniu, relatează site-ul Positive News Romania.
La Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei, a cărei conducere este compusă din profesorii Adrian Sorin Mohuț și Carmen Dumuța, director, respectiv director adjunct, s-a desfășurat, recent, o activitate care a avut ca scop promovarea identității noastre românești în rândul tinerilor.
Facultatea de Protecția Mediului, din cadrul Universității din Oradea, a organizat în perioada 9 - 10 noiembrie, două simpozioane internaţionale: simpozionul „Factori de risc pentru mediul înconjurător și siguranța alimentară” (Risk Factors for Environment and Food Safety), aflat la a XI-a ediție, şi simpozionul „Resurse naturale și dezvoltare durabilă” (Natural Resources and Sustainable Development), aflat la a XVI-a ediție.
„Fizica altfel” este un proiect inițiat de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE) care își propune să formeze profesorii de fizică să utilizeze metoda investigației la clasă, astfel încât elevii să înceapă să gândească structurat și să (re)descopere plăcerea de a învăța fizica.