În perioada 28 mai - 4 iunie 2018, o delegație de elevi și profesori de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea a participat la a cincea mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ „ Let’s enjoy dialoguing” (LED).
![Mobilitate transnațională în Spania](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/elevi_Spania.jpg&w=337&h=208&zc=3)
În perioada 28 mai - 4 iunie 2018, o delegație de elevi și profesori de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea a participat la a cincea mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ „ Let’s enjoy dialoguing” (LED).
Printre proiectele derulate în această perioadă la CN „Avram Iancu” Ștei se numără și cel cuprins în programul Ersamus+ , cu titlul „Stay at school, your job will be cool”.
O gură de aer pentru elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat, așa ar putea fi interpretat Festivalul de film Très Court, organizat pentru a doua oară în școală.
Ultima reuniune de proiect din cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+ „Foresee the Future” s-a desfãșurat în perioada 22-25 mai în Oradea. Au participat elevi și profesori din cinci țări.
„Descoperă-ți pasiunea în IT”, programul care le oferă elevilor posibilitatea de a explora domeniul tehnologiei prin interacțiune directă cu mediul de muncă dintr-o companie, s-a lansat și la Oradea.
De la început doresc să-i mulțumesc distinsului meu coleg, Daniel Man, redactorul șef al ziarului „Crișana” că mi-a ascultat cererea să scriu în paginile cotidianului nostru despre întâlnirea promoției 1953 de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, care însemnă de fapt sărbătorirea a 65 de ani de la absolvire.
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea face parte din categoria selectă a celor opt școli din România care dețin, din anul 2009, neîntrerupt, titlul de „Şcoală Europeană”, un motiv de bucurie pentru învățământul bihorean.
La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” şi subunităţilor din judeţ, peste 1.500 de preşcolari şi elevi au învăţat, pe parcursul acestei luni, cum pot preveni situaţiile de urgenţă,.
Prin jocuri de rol, într-o manieră interactivă, copiii au învățat de la polițiști că și violența verbală doare, cum să acceseze în siguranță Internetul și cum să evite să devină victime ale traficului de persoane.
Biblioteca Județeană din Oradea a fost ieri, 23 mai, de la ora 13.00, gazda simpozionului didactic „Manualul de limba și literatura română – între tradiție și actualitate”.