Analizând jurisprudenţa Curţii Europene a Dreprutilor Omului, mai precis hotărârile pronunţate împotriva României...
Justitie
Cursul termenului de prescripţie extinctivă - Clauza de modificare
Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod civil, Legea 287 din 2009, regulile de drept care sunt aplicabile instituţiei juridice a prescripţiei extinctive, au suferit o serie de modificări notabile, plecându-se de la principiul că prescripţia extinctivă reprezintă o apărare de interes personal şi nu o apărare de interes general (cum era văzută de către legislaţia veche Decretul Lege 167 din 1958).
- 01 Mai 2017
- Citeste
Conducerea pe drumurile publice a unui tractor - Opinia Instanţei Supreme
După cum s-a putut observa de către cititorii noştrii, ultimele articole au adus în atenţia publicului interesat, o serie de hotărâri pronunţate de către instanţa supremă, fie în cadrul procedurii recursului în interesul legii, fie în procedura de dezlegare a unor chestiuni de drept.
- 23 Aprilie 2017
- Citeste
Noi dispoziţii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Antecontractul de vânzare-cumpărare
În cadrul şedinţei publice din data de 3 aprilie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reunită în completul pentru pronunţarea deciziilor de dezlegare a unor chestiuni de drept, a dispus admiterea sesizării formulate de către Tribunalul Alba – secţia I civilă.
- 17 Aprilie 2017
- Citeste

Comisarul şef Marcel Ghirosa, închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii - Condamnat definitiv
Comisarul-şef Marcel Ghirosa, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, a fost condamnat definitiv, de magistraţii de la Curtea de Apel Oradea la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de patru ani.
- 17 Aprilie 2017
- Citeste
Curtea Constituţională - Renunţarea la pretenţiile civile în procesul penal
În cadrul Monitorului Oficial al României, Partea I, numărul 127 din data de 17 februarie 2017, a fost publicată Decizia Curţii Constituţionale cu numărul 741 din 2016, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor cuprinse în cadrul articolului 22 aliniatul 3 teza a doua din Codul de procedură penală.
- 02 Aprilie 2017
- Citeste
Modificarea legislativă a Legii 230 din 2007 - Forma trimisă spre promulgare
Săptămâna care a trecut, prin intermediul mass-media, cu toţii am aflat faptul că Parlamentul României, mai precis Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat o modificare la Legea 230 din 2007.
- 26 Martie 2017
- Citeste
Regulamentul 2201/2003 al Uniunii Europene - Competenţa în materia divorţului
Tot mai frecvente sunt situaţiile în care familii plecate în străinătate, ajung la diverse disensiuni care nu mai pot să fie reconciliate şi, ca urmare a acestor neînţelegeri, se ajunge la introducerea unor litigii cu obiect desfacerea căsătoriei.
- 19 Martie 2017
- Citeste
Înalta Curte de Casație și Justiție. Revizuirea
După cum cunosc cititorii noştri, un proces civil presupune o judecată în primă instanţă, urmată de o cale de atac ordinară – apelul.
- 12 Martie 2017
- Citeste

Grup infracţional cu ramificaţii în Bihor, destructurat de poliţişti - Evaziune „smartphone”
Poliţiştii de combatere a criminalității organizate din Ploieşti și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare
- 07 Martie 2017
- Citeste
Crişana Digitală
