O capodoperă a pictorului italian renascentist Tiţian, care a fost găsită într-o pungă de plastic după ce fusese furată, a fost vândută marţi la licitaţie cu suma de 17,6 milioane de lire sterline (20,7 milioane de euro), informează BBC.

O capodoperă a pictorului italian renascentist Tiţian, care a fost găsită într-o pungă de plastic după ce fusese furată, a fost vândută marţi la licitaţie cu suma de 17,6 milioane de lire sterline (20,7 milioane de euro), informează BBC.
Flori şi binecuvântări ale călugărilor budişti: Cambodgia a sărbătorit joi revenirea în ţară a 14 opere de artă khmere care au fost restituite de Metropolitan Museum of Art din New York (Met), informează AFP.
Ceea ce oamenii mănâncă la vârsta de 40 de ani ar putea afecta calitatea vieţii lor la 70 de ani, conform constatărilor unui studiu realizat de Universitatea Harvard din Statele Unite, relatează UPI.
Cercetătorii israelieni au descoperit că liliecii sălbatici posedă abilităţi cognitive avansate, considerate anterior unice la om, a anunţat Universitatea din Tel Aviv (TAU).
Un adolescent pasionat de jocuri video va fi canonizat. Este vorba despre un adolescent italian care va fi primul sfânt din generația milenarilor. Papa și cardinalii au aprobat canonizarea.
Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) a anunțat, duminică, stingerea din viaţă a actriţei Ileana Stana Ionescu, la vârsta de 87 de ani.
O excursionistă în vârstă de 40 de ani din Alpii austrieci şi-a pierdut viaţa după ce a căzut victimă atacului unei turme de vaci, iar cele două fiice ale sale au fost rănite în urma acestui incident rar, a anunţat joi poliţia, citată de AFP.
Atunci când oamenii de ştiinţă au excavat în anii 1960 epava unei străvechi corăbii comerciale greceşti în largul coastelor nordice ale Ciprului, ei au descoperit o uimitoare capsulă a timpului, datând dintr-o perioadă crucială a civilizaţiei din spaţiul mediteraneean, după moartea lui Alexandru cel Mare.
Centrul planetei noastre se învârte neobişnuit de încet în ultimii 14 ani. Dacă această tendinţă misterioasă continuă să se manifeste, ea ar putea duce la creşterea duratei zilelor terestre, deşi efectele ar fi imperceptibile pentru oameni, potrivit unui studiu recent, informează livescience.com.
UNESCO vrea să înscrie complexul Stonehenge din sud-estul Angliei pe lista patrimoniului mondial în pericol, din cauza proiectului unui tunel rutier care ar trebui să treacă foarte aproape de celebrul sit preistoric.