Au trecut 40 de zile de la Naşterea lui Iisus Hristos, iar astăzi, 2 februarie, sărbătorim ziua în care a fost dus Pruncul la Templul din Ierusalim de către mama Lui, Fecioara Maria, şi de către Dreptul Iosif. Aceasta, pentru a împlini Legea Veche.

Au trecut 40 de zile de la Naşterea lui Iisus Hristos, iar astăzi, 2 februarie, sărbătorim ziua în care a fost dus Pruncul la Templul din Ierusalim de către mama Lui, Fecioara Maria, şi de către Dreptul Iosif. Aceasta, pentru a împlini Legea Veche.
Praznicul Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur este pentru școlile teologice ortodoxe prilej de organizare a unor activități variate, menite să sublinieze rolul acestora în apărarea și promovarea dreptei credințe propovăduite de Mântuitorul Iisus Hristos și moștenite de la Sfinții Apostoli.
Rugăciunile comune din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor au continuat şi în cea de-a doua zi când, în mediul online, întâlnirea a fost găzduită de Biserica Penticostală Tabor.
În prima duminică după Praznicul Împărătesc al Bobotezei din anul 2021, la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea, credincioșii și preoții acestei sfinte biserici l-au primit în mijlocul lor pe Preasfințitul Sofronie Drincec - episcopul Oradiei.
Ieri, a avut loc Sfinţirea cea mare a apei (Agheasma Mare), care se face o singură dată în an, în 6 ianuarie, şi simbolizează Botezul Domnului în Apele Iordanului. În acest an, evenimentele liturgice prilejuite de marea sărbătoare s-au desfășurat cu respectarea regulilor impuse de pandemie.
În suita Sărbătorilor de Iarnă, ziua de 6 ianuarie, când creştinii sărbătoresc Botezul Sfânt, a fost dintotdeauna la mare cinste.
Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii creștine, este sărbătorit pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun. Se spune că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, iar, în această zi, persoanele certate trebuie să se împace.
„Astăzi, Veste bună vă aduc vouă: „Cerul și Pământul în cântări răsună, Îngeri și oameni cântă împreună. Cristos se naște!” (cf.Lc. 2, 10-11)
Din darul lui Dumnezeu, Episcopul Ortodox Român al Oradiei, preacuvioșilor și preacucernicilor părinți, preacuvioaselor maici și surori și iubiților și neprețuiților credincioși și credincioase, fii și fiice duhovnicești și tuturor ascultătorilor acestei scrisori pastorale, har, binecuvântare și pace de la Dumnezeu-Tatăl și de la Domnul nostru Iisus Hristos, în îmbrățișarea Duhului Sfânt Mângâietorul, iar de la noi părintească, netrecătoare și neumbrită dragoste.
Anul 2020 este un an jubiliar pentru Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, împlinindu-se o sută de ani de la reînființarea ei în drepturile sale de odinioară prin decretul semnat la 30 august 1920 de primul Rege al României Mari, Regele Ferdinand I Întregitorul.