Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei este marcată anual la 28 iulie, ca urmare a unei inițiative din 2008 a Alianței Mondiale pentru Hepatită (AMH).

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei este marcată anual la 28 iulie, ca urmare a unei inițiative din 2008 a Alianței Mondiale pentru Hepatită (AMH).
Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor, Gheorghe Pintea, a prezentat, ieri, la Prefectura Bihor, bilanţul activităţii instituţiei în primele şase luni ale acestui an.
În perioada mai – iunie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a desfășurat acțiuni specifice de profilaxie și control în scopul asigurării salubrității alimentelor și a prevenirii apariției cazurilor de toxiinfecție alimentară.
Sala mare a Primăriei Oradea a fost vineri, de la ora 15.00, gazda aniversării a șapte decenii de activitate a Spitalului Clinic CF Oradea. Evenimentul a fost un omagiu adus atât celor care au lucrat în această unitate medicală în anii trecuți, cât și celor care continuă să lucreze.
Explozia internetului din ultimii ani a adus cu ea și multe părți rele. Vorbim aici despre informația parțială, jumătățile de adevăr sau pur și simplu minciuna și dezinformarea făcute, de multe ori, nu pentru a face deliberat rău, ci pentru a scoate în evidență sursa de informare. Costurile au fost mari și, chiar dacă vina nu aparține doar mijloacelor de informare, la epidemia de rujeolă în care România se zbate astăzi acestea au contribuit mult.
România este una din cele 3 țări ale Uniunii Europene care nu au un program național de screening pentru cancerul de sân în condițiile în care are o rată a mortalității cu 25% mai mare decat în UE
Cetatea Oradea a fost vineri, 10 martie 2017, de la ora 8.30, gazda conferinței internaționale „Politici de sănătate: care sunt soluțiile inovatoare pentru teritorii?”
Asistenta integrativă specializată Coby Willemsen, din Olanda, a ţinut, recent, la invitaţia Asociației Caritas Catolica, un nou curs de perfecţionare pentru asistentele şi îngrijitoarele care lucrează în domeniul îngrijirii vârstnicilor.
Centrul oncologic din Oradea, care funcționează pe lângă Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, va beneficia de un nou accelerator liniar, aparat pentru tratamentul prin radioterapie al tumorilor canceroase.
Viitoarele mămici au scăpat de drumuri făcute la Cluj, Timișoara sau Debrecen pentru diagnostic invaziv (amniocenteză și puncții - biopsii placentare).