Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a anunţat, vineri, la Oradea că la toate serviciile de ambulanţă din ţară se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiilor de manageri.
Sanatate
Dieta japoneză
Magia alimentaţiei de tip japonez stă în putinţa acesteia de a îmbina toate nutrientele necesare unei sănătăţi de invidiat cu alimente cu puţine calorii, totul prezentat într-o manieră delicioasă şi îmbietoare.
- 01 Mai 2011
- Citeste
Cartofi fierţi pentru sănătate
Cartoful este foarte eficace în întărirea sistemului imunitar dacă este consumat fiert, în orice fel de preparat. Specialiştii de la Universitatea Autonoma din Barcelona au realizat un studiu care a durat trei luni asupra sănătăţii porcilor, în alimentaţia cărora cartoful constituia alimentul de bază.
- 01 Mai 2011
- Citeste
Salate pentru slăbit
- 01 Mai 2011
- Citeste
Ce mâncăm?
Când, oricât de mult am căuta prin piaţă, nu găsim legumele pe care ni le-am dori, cea mai simplă soluţie pentru a rezolva problema aportului natural de vitamine este să apelăm la produsele congelate.
- 01 Mai 2011
- Citeste
Aleşd - Încă un pas spre modernizarea spitalului
Continuând preocupările pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului orăşenesc, ambiţiosul manager Ioan Todoca, în consens şi cu sprijinul financiar al Primăriei, Consiliului local şi al ministerului de resort, a mai încheiat o etapă.
- 01 Mai 2011
- Citeste
Urzicile, aliment şi medicament
Cura de urzici înseamnă folosirea în alimentaţie a plantei timp de cel puţin 30 de zile, măcar o dată pe zi, sub formă de suc proaspăt, ceai sau fiertură (ciorbă sau mâncare gătită). O astfel de cură este recomandată pentru fortificarea organismului şi eliminarea toxinelor adunate în corp pe parcursul iernii.
- 29 Aprilie 2011
- Citeste
Tratamente naturale cu remedii din coajă de salcie
De la salcie (Salix alba), în scopuri medicinale se utilizează doar coaja ramurilor tinere, de 2-3 ani. Se usucă la umbră sau în camere încălzite, eventual în cuptor, apoi se mărunţeşte.
- 29 Aprilie 2011
- Citeste
Combaterea hiperacidităţii gastrice
Îmbolnăvirile de tip gastrită hiperacidă sau de ulcer stomacal şi duodenal se caracterizează prin regurgitări acide şi arsuri însoţite de dureri datorită hiperacidităţii sucului gastric.
- 29 Aprilie 2011
- Citeste
Sirop de păpădie
Se pun de 2 ori câte 2 mâini pline de flori de păpădie într-un litru de apă rece. Se pun la foc mic până începe să fiarbă, se lasă să dea câteva clocote, apoi se ia de pe foc şi se lasă la macerat până a doua zi.
- 29 Aprilie 2011
- Citeste