Ministerul Sănătăţii a decis că medicii tineri vor putea profesa într-un spital, chiar dacă nu au promovat concursul de rezidenţiat. De la sfârşitul săptămânii trecute a fost postat în dezbatere publică proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea şi activitatea medicului cu competenţe limitate.
Sanatate
Spitalele, reclasificate în funcţie de competenţă
Începând de astăzi, timp de 15 zile, toate unităţile sanitare cu paturi au obligaţia de a solicita în scris direcţiei de sănătate publică din aria administrativ teritorială unde îşi desfăşoară activitatea, clasificarea, conform noii legislaţii.
- 20 Aprilie 2011
- Citeste
Ştei şi Bratca - Centre de permanenţă în loc de spitale
În locul spitalului din Ştei şi a Centrului de Sănătate din Bratca Direcţia de Sănătate Publică va înfiinţa două centre de permanenţă pentru acordarea serviciilor medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat.
- 15 Aprilie 2011
- Citeste
Spitalele, scutite la plata serviciilor de apă
Aleşii locali orădeni au votat ieri mandatarea unui reprezentant al municipiului Oradea în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. Companiei de Apă Oradea, pentru aprobarea scutirii unităţilor sanitare subordonate Consiliului Local de la plata serviciilor de furnizare a apei şi canalizare.
- 14 Aprilie 2011
- Citeste
Un singur serviciu de Urgenţe în Oradea
Din 1 iunie în Oradea va funcţiona un singur serviciu de urgenţe. Unitatea Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean va prelua în subordine tot ce înseamnă medicină de urgenţă de pe raza municipiului.
- 12 Aprilie 2011
- Citeste
Sănătatea bihoreană, în corzi din cauza subfinanţării - Primăria pregăteşte noi reduceri şi impune coplata în ambulatorii
Conducerea Primăriei Oradea se pregăteşte din nou să ajusteze sistemul sanitar al oraşului, implicit, al judeţului. Cele două megaspitale administrate de municipalitate sunt în pierdere, în special din cauza subfinanţării de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
- 12 Aprilie 2011
- Citeste
Antibioticele pot salva, dar produc şi necazuri
De Ziua Mondială a Sănătăţii, celebrată ieri în întreaga lume, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a organizat o manifestare profesional-ştiinţifică. Tema conferinţei a fost „Rezistenţa la antimicrobiene", iar sloganul acţiunilor legate de această zi este „Acţionează astăzi ca să poţi vindeca şi mâine".
- 10 Aprilie 2011
- Citeste
Urzicile, aliment şi medicament
Cura de urzici înseamnă folosirea în alimentaţie a plantei timp de cel puţin 30 de zile, măcar o dată pe zi, sub formă de suc proaspăt, ceai sau fiertură (ciorbă sau mâncare gătită). O astfel de cură este recomandată pentru fortificarea organismului şi eliminarea toxinelor adunate în corp pe parcursul iernii.
- 10 Aprilie 2011
- Citeste
Tratamente naturale cu remedii din coajă de salcie
De la salcie (Salix alba), în scopuri medicinale se utilizează doar coaja ramurilor tinere, de 2-3 ani. Se usucă la umbră sau în camere încălzite, eventual în cuptor, apoi se mărunţeşte.
- 10 Aprilie 2011
- Citeste
Combaterea hiperacidităţii gastrice
Îmbolnăvirile de tip gastrită hiperacidă sau de ulcer stomacal şi duodenal se caracterizează prin regurgitări acide şi arsuri însoţite de dureri datorită hiperacidităţii sucului gastric.
- 10 Aprilie 2011
- Citeste