Este nevoie să mâncăm mai mult iarna? Trebuie să consumăm neapărat anumite alimente? Acestea sunt întrebări pe care şi le pun foarte mulţi, gândindu-se cum să facă faţă mai bine temperaturilor scăzute.
Sanatate
Sfaturi privind combinarea alimentelor
Unul din factorii cei mai importanţi pentru a asigura o nutriţie sănătoasă şi echilibrată este compatibilitatea alimentelor consumate la aceeaşi masa.
- 16 Ianuarie 2011
- Citeste
Beţi apă înainte de micul dejun
Niponii cred că acest obicei are numeroase beneficii asupra sistemului digestiv şi circulator, iar studiile cercetătorilor americani au confirmat acest lucru.
- 16 Ianuarie 2011
- Citeste
Legumele verzi pot preveni diabetul
Se ştie deja că legumele verzi sunt bune pentru sănătate. Virtuţile lor au fost confirmate şi în cadrul unui studiu recent, referitor la prevenirea şi tratarea diabetului.
- 16 Ianuarie 2011
- Citeste
Cel mai bun moment pentru o dietă
Conform rezultatelor unui nou studiu, curele de slăbire au cele mai bune rezultate dacă sunt începute la 28 de ani. Atunci, persoanele sunt dispuse să acorde mai mult timp dietelor şi sunt mai determinate decât la orice altă vârstă.
- 16 Ianuarie 2011
- Citeste
De opt ori mai "sănătoşi" decât în urmă cu un an - Vânătoarea de bolnavi închipuiţi a făcut zeci de mii de "victime"
De la înăsprirea condiţiilor privind acordarea concediilor medicale, numărul actelor eliberate la nivel maţional a scăzut anul trecut cu 45%. Cea mai mare scădere a numărului de concedii s-a înregistrat în Bihor, unde numărul de acte medicale a scăzut cu peste 85.100 de documente, adică într-un incredibil procent de aproape 88%!
- 14 Ianuarie 2011
- Citeste
Softul CNAS a crăpat - Bihorul are noroc pentru că s-a mişcat încet
Sistemul Informatic Unic Integrat folosit la casele de asigurări de sănătate s-a blocat, dând peste cap activitatea instituţiei la nivel naţional. Toţi şefii caselor judeţene de asigurări de sănătate din ţară au fost convocaţi astăzi la Bucureşti, pentru a-şi da cu părerea pe tema blocării Sistemului Informatic şi pentru a fi găsite soluţii.
- 12 Ianuarie 2011
- Citeste
Tinctura de urzică
Nu se foloseşte planta întreagă, ci doar frunzele, cât de mari posibil, proaspăt culese, spălate bine cu apă şi tocate cât mai mărunt.
- 11 Ianuarie 2011
- Citeste
Suc de varză împotriva gastritei
Sucul de varză albă este folosit în cazul gastritelor cronice, însoţite de obicei de aciditate scăzută, al ulcerului stomacal şi duodenal, al bolilor de ficat şi splină, al obezităţii.
- 11 Ianuarie 2011
- Citeste
Pentru combaterea cardioapatiei ischemice
Un litru de must (roşu sau alb), 10 tulpini de pătrunjel verde cu tot cu frunze, 2 linguri cu oţet. Toate acestea se fierb 10 minute, iar după primul clocot se adaugă 300 g miere de albine şi se mai fierbe încă 4 minute.
- 11 Ianuarie 2011
- Citeste