Părul fragil, deteriorat din cauza excesului de cosmetice sau subţiat în urma unor tratamente îndelungate, poate redeveni frumos prin folosirea ceaiului de hamei la clătirea lui zilnică.
Sanatate
Creşte numărul îmbolnăvirilor de sezon
Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică atrag atenţia că datele cumulate ale supravegherii epidemiologice de rutină a infecţiilor respiratorii din ultimele două săptămâni indică faptul că 130 persoane au fost internate ca urmare a infecţiilor acute respiratorii ale căilor respiratorii superioare, din totalul de 3.197 cazuri raportate.
- 11 Ianuarie 2011
- Citeste
Cură cu oţet de mere creşte împotriva răcelilor
Timp de 30 de zile, oţetul natural de mere preparat în casă, fără conservanţi şi alte adaosuri chimice, se administrează dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, câte două linguriţe în jumătate de pahar de apă îndulcită cu miere de albine.
- 11 Ianuarie 2011
- Citeste
Rădăcină de brusture, pentru suferinzii de diabet zaharat
Arctium lappa este o plantă cu frunze mari şi late, cunoscută la noi sub denumirea de brusture, broscălan sau captalan.
- 11 Ianuarie 2011
- Citeste
Uleiul de nucă reduce acumularea de colesterol
Cura cu miez de nucă este indicată, ca adjuvant, în tulburările de stomac şi intestine: ulcere, dispepsii, iritaţii, pirozis, diaree, constipaţie. Sfărâmat la mixer sau făcut pudră, miezul de nucă nu provoacă iritaţie.
- 07 Ianuarie 2011
- Citeste
Remedii împotriva insomniei
Seminţele de mărar sunt un remediu foarte eficient împotriva insomniei: 50 g seminţe de mărar se fierb 15-20 de minute, la foc mic, în 1/2 l de vin, apoi se lasă la infuzat o oră.
- 07 Ianuarie 2011
- Citeste
Cimbrul, cimbrişorul şi minunile lor
Cunoscut şi sub denumirile de cimbrişor de grădină, cimbrişor grecesc, cimbru adevărat ori lămâioară, cimbrul (Thymus vulgaris L) este o mirodenie înrudită cu cimbrişorul şi cu cimbrul de câmp (Thymus serpyllum).
- 07 Ianuarie 2011
- Citeste
Proprietăţile terapeutice ale gutuilor
În medicina populară, de la gutui se folosesc atât fructele, cât şi frunzele. Lichidul obţinut prin amestecarea seminţelor de gutuie, măcinate sub formă de pulbere, cu apă călduţă sau ceai (în proporţie 5 la sută) are un efect calmant extraordinar în cazul inflamărilor căilor respiratorii şi digestive.
- 07 Ianuarie 2011
- Citeste
Lucrările la spitale, în grafic - Spitalul Judeţean va prelua Maternitatea
La fiecare întoarcere acasă, ministrul Sănătăţii şi-a făcut un obicei din a vizita unităţile sanitare transferate autorităţilor locale. Şi ieri a vizitat patru astfel de instituţii unde a luat pulsul lucrărilor de reabilitare, a tăiat la panglici de i s-au tocit foarfecele.
- 07 Ianuarie 2011
- Citeste
Ceaiul din talpa gâştei reglează ritmul cardiac
Leonurus cardiaca este o plantă medicinală cunoscută la noi sub denumirea de talpa gâştei. Datorită alcaloizilor şi uleiului volatil, planta acţionează ca sedativ puternic al sistemului nervos central şi cardiac hipotensiv.
- 07 Ianuarie 2011
- Citeste