Alese şi folosite cu abilitate la timpul potrivit, uleiurile volatile ne pot ajuta foarte mult în crearea ambianţei dorite, în amplificarea stării de sănătate, în generarea unor senzaţii şi stări agreabile în sfera aparent greu de influenţat a psihicului şi minţii.
Sanatate
Remedii naturale din sunătoare
Numită şi pojarniţă, sunătoarea (Hypericum perforatum) este o plantă medicinală cunoscută de toată lumea.
- 10 Iunie 2008
- Citeste
Băile de mentă redau prospeţimea şi buna dispoziţie
- 10 Iunie 2008
- Citeste
Fructe de pădure: coarnele
Provenite dintr-un arbust cu flori mici, galbene, coarnele sunt fructele de pădure cele mai căutate, alături de zmeură, mere pădureţe, mure sau afine.
- 10 Iunie 2008
- Citeste
Plante de leac: Sulfina
Numită popular şi molotru galben, sulfina (Melilotus officinalis) este o plantă erbacee anuală sau perenă, care creşte în flora spontană. În scop terapeutic, de la sulfină se folosesc doar florile şi vârfurile tulpinilor, recoltate în perioada înfloririi. Este recomandată uscarea lentă, la umbră. Ceaiul de sulfină este un bun emolient, expectorant, antispasmodic, antiseptic, antibacterian, insecticid, astringent, cicatrizant şi anestezic. Este calmant, sedativ, diuretic, vulnerar şi antiinflamator gingival.
- 03 Iunie 2008
- Citeste
Varicele se pot trata şi cu argilă
Este nevoie de o pungă cu argilă medicală, din magazinele Plafar, care se varsă într-un vas cu gura largă şi se acoperă cu apă. Se amestecă până la obţinerea unei paste omogene, moi, care se aplică pe zona afectată de varice. Este bine ca stratul de argilă să nu depăşească 1,5 cm grosime şi să acopere bine regiunea afectată. Picioarele se bandajează cu o faşă de pînză.
- 03 Iunie 2008
- Citeste
Leacuri pentru combaterea acneei
Specialiştii în fitoterapie recomandă consumul zilnic suc de varză, spanac crud, polen (3-4 linguriţe/zi), drojdie de bere (2-3 linguriţe/zi).
- 03 Iunie 2008
- Citeste
Fructele de chimen stimulează pofta de mâncare
Chimenul sau chimionul (Carum carvi) este o plantă ierboasă, numită popular şi secărică. Fructele de chimen, bogate în ulei volatil, ulei gras şi proteine au întrebuinţări multiple, atât în fitoterapie, cât şi în alimentaţia omului.
- 03 Iunie 2008
- Citeste
Calităţile terapeutice ale arpagicului
Una dintre calităţile cele mai surprinzătoare ale arpagicului este aceea de anticoagulant al sângelui. Pentru consum, se poate prepara o supă de arpagic tăiat mărunt şi apoi fiert într-un amestec din părţi egale de apă şi vin alb sec.
- 03 Iunie 2008
- Citeste
Trifoiul roşu tratează bolile plămânului
Trifoiul roşu este o plantă care creşte spontan, fiind cultivată şi ca plantă furajeră.
- 03 Iunie 2008
- Citeste
Crişana Digitală

