În primele două luni ale acestui an, au fost colectate 28,4 tone de deșeuri de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun.

În primele două luni ale acestui an, au fost colectate 28,4 tone de deșeuri de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun.
În Oradea și județ, va avea loc o serie de manifestări dedicate comemorării victimelor comunismului, în organizarea Asociației Foștilor Deținuți Politic Bihor și a Asociației „Nistor Bădiceanu”. Prin Legea nr. 247/2011, data de 9 martie este dedicată comemorării victimelor comunismului.
Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Bihor anunță 1.324 de locuri de muncă vacante în judeţ, dintre care 1.080 sunt în Oradea, numărul de joburi fiind în scădere cu aproximativ 100 faţă de săptămâna trecută.
Universitatea din Oradea a încheiat un acord de parteneriat cu Crucea Roșie Bihor în contextul crizei umanitare declanșate de războiul din Ucraina. Studenții orădeni se vor implica în activitatea taberelor de refugiați organizate pe teritoriul României.
Vocea elevilor de la Liceul greco-catolic „Iuliu Maniu” a răsunat profund spre cer. Implorând pacea, preoții, elevii și credincioșii i-au cerut Bunului Dumnezeu încetarea războiului din Ucraina, bună înțelegere între popoare și îmblânzirea inimii celor care doresc stăpânire cu nedreptate.
Centrul Social Multifuncțional Ioșia II, situat în Oradea pe Aleea Călinului nr.9, și-a redeschis porțile pentru seniorii din comunitate, începând de marți, 1 martie.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă și de creștere a gradului de ocupare a forței de muncă. Astfel, de la 1 martie, Indicatorul Social de Referință (ISR) s-a majorat cu 5,1%.
Impresionați de drama poporului ucrainian, doi studenți din Republica Moldova s-au oferit să facă, gratuit, servicii de traducere ori interpretare, în beneficiul refugiaților și al autorităților bihorene.
Organizația Salvați Copiii România a acordat asistență umanitară pentru 350 de copii ucraineni și familiile lor, la punctele de frontieră cu Ucraina. Dintre aceștia, aproximativ 60 sunt solicitanți de azil. Alte 400 de femei au primit sprijin, în punctele de frontieră de la Sighet, Siret, Giurgiulești și Isaccea.
Elevii și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bihorul au decis să se implice pentru a ajuta refugiații fugiți din calea războiului din Ucraina. Ei strâng produse de uz personal, scutece, lapte praf, alimente neperisabile și haine.