FC Bihor Oradea - UT Arad 1-2 (1-1)
Când fotbalul (nu) se joacă cu sufletul...
Stadion: Municipal
Gazon: bun
Spectatori: aproximativ 2.500
Marcatori: Miculescu `30 (11 m) / Nădăban `43, Sântejudean `51 (11 m)
Remarcaţi: - / Grozav, Nădăban, Sântejudean
Cartonaşe galbene: Tudor `15, Lazăr `32, `90+4, Munteanu `79, Lupaşcu `87 / Sântejudean `38, Miţiţi `46, Cozea `85, Grozav `90+2
FCB: Vâtcă - Ciobanu, Lazăr, Lupuţ - Mihuţ (`70 Oprea), Tudor (`69 Gado), Munteanu, Lungan - Stan (`60 Lupaşcu), Miculescu, Neaga. Rezerve neutilizate: Lăzăreanu - Bumb, Trăistaru, Fele. Antrenor principal: Alin Artimon.
UTA: Grozav - Nădăban, Bogoşel, Porumboiu, Anca (`71 R. Andone) - Sas, Enache (`88 Georgiu), Demian - Miţiţi, Hora (`76 Cozea), Sântejudean. Rezerve neutilizate: Mârne, Moţ, Banilievicj, Băban. Antrenor principal: Dan Mănăilă.
Arbitri: Gabriel Mocean (Câmpia Turzii) - la centru (slab), Traian Marchiş şi Ştefan Necula (ambii, Baia Mare) - asistenţi (bine). Observatori FRF: Dorin Naste şi Gheorghe Farcaş (ambii din Târgu Mureş).
Nici în cele mai negre vise nu şi-ar fi închipuit orădenii că vor pleca învinşi de pe teren după meciul cu UTA, echipă care dezamăgise în precedentele partide. Şi, totuşi, rezultatul final le-a fost nefavorabil gazdelor, la capătul unui meci în care şi-au adus fanii de la extaz la agonie.
Degeaba şi-a avertizat antrenorul Alin Artimon elevii, spunându-le că adversarul va veni la Oradea cu o motivaţie superioară celei avute în jocul din Cupa României. Prin modul cum au abordat meciul, au arătat că nu au receptat cum se cuvine semnalul, lucru care i-a costat scump. Se spune că în sport ierarhiile se pot răsturna uşor, atunci când un adversar mai slab cotat evoluează cu multă determinare şi seriozitate. Nimic mai adevărat şi cu aplicabilitate directă la meciul de pe "Municipalul" orădean. Jucătorii orădeni au intrat în teren cu gândul că vor avea de îndeplinit o formalitate, dar s-au văzut surprinşi de o echipă arădeană disciplinată şi ambiţioasă, care a ştiut să-şi atingă scopul. Pressing-ul sufocant al oaspeţilor le-a pus mari probleme bihorenilor, care în cea mai mare parte a timplului au jucat de parcă s-ar fi întâlnit doar la meciuri. Nici nu e de mirare că s-a întâmplat aşa, din moment ce în linia mediană, Tudor şi Munteanu au fost lenţi şi previzibili, Mihuţ a încercat multe şi a reuşit puţine, Lungan a părut pierdut în spaţiu, apărarea s-a întrecut în gafe, iar atacanţii au fost mai mereu cu spatele la poartă. Cu un asemenea registru tactic era clar că eventualele reuşite ar putea apărea doar în urma unor faze fixe sau greşeli ale adversarului. Ipoteză confirmată după o jumătate de oră, când Mihuţ a obţinut un penalty din care Miculescu şi-a adus echipa în avantaj. Totul decurgea conform planului, dar neinspiratul Vâtcă a avut o intrare imprudentă la incisivul Sântejudean, zădărnicind şi mai mult eforturile colegilor săi. Defensiva şi-a mai arătat o dată limitele imediat după pauză şi surpriza era conturată. Ultimele 20 de minute ne-au arătat valenţele ofensive ale grupării bihorene. Dar ce folos, dacă jucătorii au dat dovadă de superficialitate şi lipsă de concentrare, ratând din toate poziţiile. E drept că n-au avut nici şansă, dar şi norocul, de obicei, este de partea celor puternici. Or, sâmbătă, FC Bihor nu a arătat ca o echipă cu pretenţii de promovare. Ca şi cum slăbiciunile din jocul echipei nu erau de ajuns, "roş-albaştrii" au mai avut parte şi de un arbitraj la "sânge", fiind privaţi de un penalty în minutele de prelungiri.
Dincolo de toate aceste aspecte, un lucru e clar. Echipa traversează un moment dificil, care s-ar putea transforma într-unul critic, dacă nu învinge etapa viitoare, la Hunedoara. Două înfrângeri în patru etape reprezintă o contraperformanţă pentru o echipă în care se "pompează" zeci de miliarde de lei din banii publici. Jucătorii, plătiţi la zi cu salarii dintre cele mai mari pentru nivelul la care evoluează, trebuie să-şi revizuiască atitudinea faţă de cei care-i susţin, pentru că până acum au rămas datori. Şi când te gândeşti că fotbaliştii de la Gaz Metan Mediaş joacă şi sunt în fruntea clasamentului, deşi n-au primit nici un ban de câteva luni...
Principalele faze
Min. 4: Sântejudean trage din 11 metri, poziţie laterală, pe lângă poartă
Min. 8: Munteanu şutează peste din 20 de metri
Min. 14: Miculescu trimite slab din marginea careului mare
Min. 30: Mihuţ cade în careu în urma unui duel cu Anca şi arbitrul de centru acordă lovitură de la 11 metri, transformată de Miculescu (1-0).
Min. 43: Sântejudean se desprinde dintre Ciobanu şi Lazăr, pătrunde spre poartă, dar este faultat de Vâtcă, ieşit târziu şi neinspirat la 6 metri. Penalty-ul este executat bine de Nădăban (1-1)
Min. 47: Miculescu îi pasează lui Neaga, care şutează din 6 metri, însă Grozav respinge şi apoi reţine aproape de linia porţii
Min. 51: Centrare Nădăban pentru Sântejudean, care trimite din 4 metri în Vâtcă, mingea ricoşează în atacantul arădean şi intră în poartă (1-2)
Min. 52: "Cap" Sântejudean din 8 metri pe centrul porţii
Min. 63: Neaga şutează din întoarcere, dar Grozav se remarcă
Min. 71: Oprea pătrunde în careu şi îi trimite lui Lupaşcu, care, din 8 metri, cu toată poarta în faţă, trimite încredibil pe lângă
Min. 72: Acelaşi Lupaşcu reia cu capul, prea slab, însă, pentru a-l învinge pe portarul arădean
Min. 74: Lupuţ nu nimereşte cadrul porţii din 8 metri
Min. 80: Grozav respinge în corner mingea trimisă de Munteanu din lovitură liberă de la 35 de metri. În faza următoare, Neaga reia mai întâi cu capul în transversală, iar apoi tot juniorul orădean încearcă poarta, dar Grozav respinge de sub bară
Min. 84: Lazăr trage de la 30 de metri puţin pe lângă
Min. 86: Prins între doi jucători arădeni, Lupaşcu cade în careu, dar jocul continuă
Min. 90+1: Mingea trimisă cu capul de Munteanu întâlneşte din nou bara transversală
Min. 90+3: Lazăr este împins în careu, mingea ajunge la Neaga, aflat în poziţie iminentă de gol, doar cu portarul în faţă, dar arbitrul opreşte jocul şi-i acordă fundaşului al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.