Județul Bihor este, azi, până la ora 22.00, sub atenționare de fenomene meteorologice periculoase, cod galben, fiind așteptate averse torențiale, vijelii și grindină.

Județul Bihor este, azi, până la ora 22.00, sub atenționare de fenomene meteorologice periculoase, cod galben, fiind așteptate averse torențiale, vijelii și grindină.
Un incendiu violent a izbucnit într-o gospodărie din Alparea, flăcările riscând să cuprindă două locuințe aflate în apropierea magaziei. Mai multe utilaje agricole au fost avariate, o tonă de fân fiind, de asemenea, mistuită de foc.
Două dintre cele mai îndrăgite şi vizitate atracţii turistice ale judeţului Bihor şi implicit a destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, peştera Meziad şi peştera cu cristale din mina Farcu, se redeschid pentru toţi cei care doresc să descopere sau să redescopere frumuseţea lumii subterane.
Un incendiu a izbucnit, duminică, în Uileacu de Criș, flăcările cuprinzând acoperișul și o cameră a unei case. Pompierii chemați în ajutor au stins focul, cercetările stabilind că, cel mai probabil, coșul de fum deteriorat a fost cauza.
Un bihorean care își amenaja sera din propria gospodărie, din Fughiu, a găsit o bombă de artilerie, cel mai probabil provenind din cel de-al Doilea Război Mondial. Pirotehniștii au ridicat bomba și au transportat-o în singuranță, urmând ca aceasta să fie distrusă.
La ora 12.23, un trecător a apelat numărul de urgență 112, solicitând intervenția pompierilor la intersecția străzilor Avram Iancu și Sucevei, pentru salvarea unui boboc de rață sălbatică, căzut într-un canal, prin orificiile de scurgere ale capacului de metal.
„Uniriștii”, ca de fapt toți elevii din țară, au trecut în acest an școlar printr-o experiență aparte, din cauza nemilosului virus Covid-19, care a perturbat, la nivel internațional, toate domeniile de activitate, iar elevii nu au făcut excepție, fiind, însă, beneficiarii unor cursuri virtuale, datorită tehnicii moderne.
Conform tradiției, de Înălțarea Domnului, românii prăznuiesc și Ziua Eroilor. La Beiuș, manifestarea dedicată comemorării celor care, prin jertfa lor, au apărat libertatea și integritatea Țării a avut loc, firește, în Cimitirul Eroilor.
Un computer tomograf performant a fost pus în funcţiune la Spitalul Municipal „Ep. Nicolae Popoviciu” din Beiuș. Aparatul, în valoare de trei milioane de lei, a fost finanțat de Ministerul Sănătății.
Bihoreanul Silviu Bejan a fost primul director al primului liceu românesc din Timişoara, instalarea lui în funcţie petrecându-se la 7 august 1919, când administraţia românească a preluat clădirea în care a funcţionat Gimnaziul Superior de Stat, cu predare în limba maghiară.