Prin implicarea Asociației „Înv. Bortoș Costea Maria, a cărei președinte este colonel în rezervă Nicolae Bortoș, la Școala Primară „Înv. Bortoș Costea Maria” Băița, structură a Școlii Gimnaziale Nucet, a fost dezvelită placa de comemorare a celui care a fost cărturarul șteian Miron Pompiliu (1848-1897).
Comunitate
.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Școala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei - Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități
Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, în fiecare an, la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate. Copiii au ieșit alături de colegii lor, cu inimioarele confecționate, nu din compătimire, ci în semn de solidaritate, sprijin, acceptare, dragoste și respect, așa cum fac în fiecare zi la școală.
- 05 Decembrie 2019
- Citeste

Inaugurat în Ajun de Moş Nicolae - Centrul Educaţional Piticot
Miercuri, 5 decembrie, a avut loc inaugurarea Centrului Educaţional „Piticot - Pagaia!” din satul Păgaia, comuna Boianu Mare. Acest loc extraordinar se află pe drumul către Tăşnad, fiind ultima comună din jud. Bihor, ruta Oradea – Satu Mare. Localitatea Pagaia, comuna Boianu Mare este considerată zonă defavorizată.
- 05 Decembrie 2019
- Citeste

Concert caritativ la Biserica greco-catolică Beiuș - „Colind pentru suflet”
Biserica greco-catolică „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș a găzduit, duminică, 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională, concertul caritabil „Colind pentru suflet”. Concertul a fost organizat ca un eveniment comun al proiectelor „În drum spre Viflaim”, al Asociației „Ave Miriam”, și „Cu toții spre Viflaim – în fraternitate și prin colind”, coordonat de Parohia Greco-Catolică Beiuș.
- 04 Decembrie 2019
- Citeste
Călugări. O zi cu triplă semnificație - Lansarea monografiei „Călugări, satul dintre Ponoare”
1 Decembrie 2019 va deveni, cu siguranță, o zi istorică din viața satului bihorean Călugări, una cu triplă semnificație, deoarece, într-un cadru de reală sărbătoare, sătenii au sărbătorit Ziua Națională, dar au și participat la lansarea monografiei „Călugări, satul dintre Ponoare”, fapt ce s-a constituit și într-o zi de întâlnire a fiilor satului.
- 03 Decembrie 2019
- Citeste
La Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita - Cântece și poezii patriotice
La sfârșitul lunii trecute, pe 29 noiembrie, elevii și profesorii de la Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita au sărbătorit Ziua Națională și pe cei cu numele de Andrei și Andreea. Sub forma unor planșe sugestive, elevii claselor a XII-a, reprezentând fiecare clasă câte o provincie, au adunat informaţii şi imagini, pe care le-au sintetizat şi organizat.
- 03 Decembrie 2019
- Citeste

Vadu Crişului - Ziua naţională a României
Peste 300 de cetățeni ai comunei Vadu Crişului şi din zonă au fost prezenți sâmbătă, 30 noiembrie, zi de sărbătoare, la troița din centrul localității, pentru a sărbători Ziua Națională a României. Sâmbătă, la prânz, ceremonia a început cu întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă şi intonarea Imnului Național al României
- 02 Decembrie 2019
- Citeste

Vadu Crişului - Cupa Crişana la păsări şi animale mici
După organizarea mai multor expoziţii zonale de păsări şi animale mici laVadu Crişului, la sfârşitul săptamanii trecute, comuna de pe valea Crişului Repede a devenit gazda unui eveniment de nivel judeţean - Cupa Crişana 2019. În parteneriat cu Primăria Vadu Crişului, în sala de sport din localitate, au fost expuse 375 de exemplare din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj.
- 02 Decembrie 2019
- Citeste

Titlul de Cetăţean de Onoare acordat post mortem - Beiușenii au sărbătorit Marea Unire
Beiușul s-a aflat în centrul evenimentelor premergătoare Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918. Contribuția beiușenilor la făurirea României Mari a fost una semnificativă.
- 02 Decembrie 2019
- Citeste
Aleşd - Ziua Renaşterii Naţionale
La Aleșd, marea sărbătoare a fost marcată într-o nouă locație: în piațeta în care tronează bustul lui Mihai Viteazul, primul întregitor de țară. Întregul ceremonial militar a fost organizat de Garnizoana Oradea, în colaborare cu Primăria Aleșd. La ceremonie au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, militari, preoți, elevi polițiști, funcționari publici, cetățeni din Aleșd și împrejurimi.
- 01 Decembrie 2019
- Citeste
Crişana Digitală


