Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a însemnat exprimarea fără echivoc a hotărârii de alipire pentru totdeauna la trupul țării a tuturor locuitorilor provinciilor românești de dincoace de Carpați.

Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a însemnat exprimarea fără echivoc a hotărârii de alipire pentru totdeauna la trupul țării a tuturor locuitorilor provinciilor românești de dincoace de Carpați.
Muzeul Oraşului Oradea, din complexul Muzeul Ţării Crişurilor, este primul muzeu din afara Republicii Moldova care găzduieşte, în premieră, expoziţia „Colecţia de monede emise de Moldova Suverană", ce va putea fi vizitată în Cetatea orădeană până în data de 1 iunie.
La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, a devenit o tradiție ca profesorii și elevii să organizeze acțiuni caritabile în preajma sărbătorilor pascale ori a celor de iarnă. Cuprinse în proiectul județean „Micul întreprinzător”, sub sloganul „Dăruind, devenim mai buni!”, aceste activități sunt organizate de conducerea școlii, Consiliul Școlar al Elevilor și comisia pentru Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC).
Peste 379 de hectare de suprafețe din fondul forestier național, din care peste 272 ha regenerări naturale și 107 ha împăduriri și reîmpăduriri, au fost regenerate de Direcția Silvică Bihor, în cadrul „Lunii Plantării Arborilor”, desfășurată între 15 martie și 15 aprilie.
Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău în colaborare cu Departamentul de Istorie din cadrul Universității din Oradea, Școala Doctorală de Istorie, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” și Asociația „Gheorghe Șincai” au organizat comemorarea a 105 de la trecerea în neființă a martirului local, Nicolae Bogdan.
Mii de pelerini și-au îndreptat pașii duminică, 7 aprilie, către Mănăstirea Izbuc, bucurându-se de un program duhovnicesc inedit, cu o tradiție de 15 ani, unde au luat parte la slujbele sfinte și sfințitoare, Taina Sfântului Maslu și concertul Lumină din Lumină.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, la Căminul Cultural din Comuna Tinca, a fost organizat vineri, 5 aprilie, evenimentul concurs „Rromii au Talent”.
A XXVIII-a ediţie a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Tinere Talente”, concurs care a devenit o tradiție a Liceului de Arte Oradea, s-a încheiat sâmbătă, cu festivitatea de premiere.
Joi, 4 aprilie, când s-au împlinit 105 ani de la bestiala asasinare a patrioților români Ioan Ciordaș și Nicolae Bolcaș, fruntași ai luptei pentru unitatea națională, la Muzeul Municipal Beiuș a avut loc evenimentul cultural intitulat „După 27 de ani...”.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Rromilor, echipa Școlii Creștine Private din Cartierul Rromilor Tinca - program pilot de educație formală inițiat de Fundația People to People în mijlocul comunității de romi din Tinca, organizează evenimentul-concurs „Rromii au talent”.