Drumul județean care pornește de la ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până la limita cu județul Sălaj va fi reabilitat. Sectorul de drum face parte din DJ 190G și are o lungime de 3,4 km.

Drumul județean care pornește de la ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până la limita cu județul Sălaj va fi reabilitat. Sectorul de drum face parte din DJ 190G și are o lungime de 3,4 km.
Un vechi proverb spune că „omul sfințește locul”, iar acest aspect se potrivește cum nu se poate mai bine „șușteanului” Dorin Traian Boca, acum consilier județean, deoarece prin toate acțiunile întreprinse de-a lungul anilor și-a dovedit atașamentul față de semenii lui.
Un traseu educativ interactiv între mediul înconjurător şi turişti, în special copii, a fost inaugurat vineri, 29 aprilie, în Pădurea din Băile Felix. Copiii vor putea afla informaţii interesante în zece locuri de pe traseu, atât despre viaţa arborilor, vietăţile din pădure, cât şi despre Romsilva, administratorul fondului forestier.
Ministerul Dezvoltării construiește o nouă bază sportivă în Marghita și o sală de sport școlară la Tulca, fiind semnat contractul de execuție.
De ieri, 27 aprilie, până vineri, 29 aprilie, sunt emise atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râul Crişul Repede şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, în judeţele Cluj şi Bihor.
Poetul și prozatorul Viorel Horj este, fără îndoială, cel mai important fiu al satului Drăgănești, iar dovezile recunoștinței comunității sunt firești: pe lângă faptul că școala gimnazială locală îl are ca patron spiritual, iar în fața acesteia a fost ridicat bustul poetului, a devenit o tradiție ca primăvara, la 25 aprilie, data la care, în urmă cu 81 de ani, acesta a văzut lumina zilei, rudele și prietenii să-l omagieze chiar în satul natal.
Atelierul de încondeiat ouă, găzduit de Muzeul Municipal Beiuș, a fost cea mai importantă manifestare din urbe dedicată, în acest an, Sărbătorilor Pascale. Evenimentul a fost organizat, în Joia Patimilor, de Primăria municipiului Beiuș, Casa de Cultură „Ioan Ciordaș”, Muzeul Municipal și Biblioteca Municipală „Constantin Pavel”.
Ajuns la cea de-a XXV-a ediție, Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri ˝Oul de Paști˝ de la Drăgoteni s-a desfășurat, ca de obicei, în Joia Patimilor și a fost găzduit de Școala Primară nr. 2 Drăgoteni. Cât privește numărul participanților, acesta a crescut semnificativ față de edițiile precedente, circa două sute de elevi din întreaga Depresiune a Beiușului arătându-se dornici să încondeieze ouă.
În cadrul proiectului „Curățăm România”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a avut loc miercuri acțiunea de igienizare a Văii Izvor de pe teritoriul orașului Aleșd.
Marți, 19 aprilie, s-au împlinit 103 ani de la intrarea triumfătoare a armatei române, în frunte cu colonelul Gheorghe Rasoviceanu, în Beiușul eliberat.