În drum spre Viena, la 6 februarie 1850, Avram Iancu poposea la Beiuș, pe strada Burgundia Mare, la numărul 20, unde a fost găzduit de apropiați de-ai săi dintre localnici.

În drum spre Viena, la 6 februarie 1850, Avram Iancu poposea la Beiuș, pe strada Burgundia Mare, la numărul 20, unde a fost găzduit de apropiați de-ai săi dintre localnici.
Cu ocazia unui interviu acordat recent, Anca Banda, referent la Casa de Cultură „Ioan Ciordaș” Beiuș, a vorbit despre realizările din ultima vreme ale membrilor ansamblurilor din cadrul instituției menționate și a anunțat programul activităților cultural-artistice din prima jumătate a anului.
Încă din prima zi a acestei săptămâni, primăria municipiului Beiuș și cea a orașului Ștei au început demersurile pentru sprijinirea refugiaților ucraineni de pe teritoriul țării noastre.
Mărţişorul, un obiect-bijuterie prins într-un şnur alb cu roşu, oferit în dar celor dragi de 1 Martie, a primit de-a lungul timpului semnificaţii diverse, de la vestitor al primăverii la simbol al renaşterii naturii. Arheologii au descoperit obiecte cu o vechime de mii de ani care pot fi considerate mărţişoare.
Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de ieri, 28 februarie, asocierea dintre Consiliul Județean Bihor și 12 primării din județ pentru construirea unor centre/platforme de colectare a deșeurilor de mari dimensiuni.
Ziua de Dragobete, în care numitorul comun este iubirea, a fost punctată sub Apuseni printr-o lansare de carte a profesoarei pentru învățământul primar, bihoreanca Angelica Miara.
Elevii Școlii Gimnaziale „Miorn Pompiliu” Ștei – a cărei conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct – au dorit să arate că știu să aprecieze și să promoveze tradițiile, dar și obiceiurile românești.
Cu ocazia unui interviu acordat recent, Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, a precizat că pandemia de coronavirus a influențat evoluția numărului de zile de concediu medical acordate în ultimii ani.
A trecut mai bine de un an de la implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Bihor și, odată cu trecerea timpului, anumite concluzii devin imperioase, asta deoarece mai trebuie făcute „reglaje” atât în privința relației dintre operatorul zonal și administrațiile locale, cât și între cel dintâi și populația beneficiară.
Cu ocazia unui interviu acordat recent, managerul Claudiu Lupău a prezentat prioritățile pentru 2022 la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș. Interlocutorul nostru a început cu înființarea unor noi compartimente, secții și linii de gardă.