Cristina Chira va intra în dialog cu Mircea Pricăjan, pornind de la volumul „Raluca nu s-a culcat niciodată cu Tudor”, publicat în colecţia Ego.Prozp a Editurii Polirom. Discuţia va fi urmată de o şedinţă de autografe.

Cristina Chira va intra în dialog cu Mircea Pricăjan, pornind de la volumul „Raluca nu s-a culcat niciodată cu Tudor”, publicat în colecţia Ego.Prozp a Editurii Polirom. Discuţia va fi urmată de o şedinţă de autografe.
Muzica de cameră își are locul ei bine păstrat în repertoriul filarmonicilor, iar magia pe care o conferă trebuie să fie nelipsită din programele instituțiilor de cultură.
Peste 20 de studenți ai Departamentului Maghiar de Cinematografie și Media de la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca s-au deplasat la Oradea pentru a participa la vernisajul expoziției colegei lor, Lakó Anna.
La sediul Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, strada Armatei Române nr.1/A, în perioada 14-17 noiembrie, va avea loc activitatea de educație muzeală „Muzeograf pentru o zi!”, adresată elevilor cu vârste cuprinse între 10-15 ani.
În cadrul manifestărilor prilejuite de „Anul Iuliu Maniu”, marți, 14 noiembrie, de la ora 13.00, la secția Muzeul Orașului Oradea din Cetatea Oradea, va avea loc vernisajul expoziției „Iuliu Maniu - povestea unui destin de excepție”.
Concertul dedicat sărbătorilor de iarnă al Orchestrei Johann Strauss Ensemble revine pe scenele din România alături de doi invitați speciali, soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicheck.
Produs de PaPa Pictures și Asociația Transilvania Art, filmul „Avram Iancu - Împotriva imperiului” prezintă momentele care au marcat destinul celui numit și „Crăișorul Munților”, eroul revoluționar al Transilvaniei, între revoluția din 1848 până la moartea sa, din anul 1872. Trei istorici ai Universității din Oradea fac parte din echipa care a lucrat la realizarea primei docudrame realizată în țara noastră.
Filarmonica de Stat Oradea dedică compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski concertul de joi, 9 noiembrie, comemorând 130 de ani de la trecerea sa în eternitate.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală „Arlechinul”, adresată elevilor cu vârste cuprinse între 8-12 ani.
În Aula Magna din cadrul Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, a avut loc, luni, 6 noiembrie, lansarea cărții „Făuritori ai Marii Uniri. Dr. Ioan Ciordaș și Dr. Nicolae Bolcaș”, publicată la Editura Galaxia Gutenberg.