Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), data de 15 noiembrie reprezintă pentru contribuabili termen limită la depunerea de situaţii financiare.

Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), data de 15 noiembrie reprezintă pentru contribuabili termen limită la depunerea de situaţii financiare.
Sprijinul financiar excepţional pentru plata măsurii se acordă organizaţiilor de producători din sectorul fructelor şi legumelor, precum şi producătorilor de fructe şi legume care nu sunt membri ai unei organizaţii de producători recunoscute.
Prin Submăsura 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, agricultorii pot accesa fonduri nerambursabile de 15.000 de euro.
Contribuabilii care au optat, în conformitate cu legislaţia contabilă în vigoare, pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal să corespundă exerciţiului financiar.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă pe cei interesați că mai pot depune cereri pentru finanțarea investițiilor în exploatații pomicole și în unități de procesare și după termenul-limită.
Procedura se aplică contribuabililor persoane fizice, persoanelor juridice, precum şi entităţilor fără personalitate juridică, care au obligaţia depunerii declaraţiei de înregistrare fiscală, precum şi sediilor secundare care au obligaţia înregistrării ca plătitori de impozit pe venituri din salarii.
Hotărârea Guvernului nr. 677/2016 privind stabilirea unor măsuri privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 766/2016 şi va intra în vigoare din data de 30 octombrie anul acesta.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că suma totală autorizată la plată, reprezentând avans aferent Campaniei 2016, este de 128,2 milioane euro pentru un număr de 154.003 fermieri care au depus Cerere unică de plată.
Ajutorul de stat sub formă de rambursare se acordă ca diferenţă dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse.
Potrivit actului actului normativ, noul sistem de impozitare se va aplica de anul viitor firmelor care desfăşoară activităţi în sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică.