În situația în care arendatorul este persoană fizică, obligația de calcul, reținere și virare a impozitului precum și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate lunare, datorate de acesta, revin arendaşului.

În situația în care arendatorul este persoană fizică, obligația de calcul, reținere și virare a impozitului precum și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate lunare, datorate de acesta, revin arendaşului.
Precum în cazul marilor scene ale Europei și ca o reconfirmare a excelenței, unicul complex termal de 5 stele din România, Lotus Therm Spa&Luxury Resort Băile Felix, va juca în stagiunea de Revelion 2017 cu casa de bilete închisă încă din luna august 2016, pachetele fiind epuizate în totalitate la câteva ore de la lansarea ofertei.
Mişcările de animale prin vânzări, cumpărări, respectiv prin alte evenimente ce se petrec în exploataţiile crescătorilor sunt activităţi permanente care, dacă nu se derulează în conformitate cu normele sanitare veterinare, pot afecta starea de sănătate a efectivelor de animale, precum şi activitatea de comerţ intracomunitar şi exportul cu animale vii sau cu produse de origine animală.
Impozitul pe norma de venit în agricultură se aplică atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, iar plata acestuia se poate face în două tranșe.
Comercializarea produselor ecologice se face numai de comercianţi înregistraţi la M.A.D.R, prin diferite canale de piaţă: vânzări de la poarta fermei, vânzări prin magazine en-gros, vânzări prin magazine specializate, vânzări prin bursa on-line pentru produse ecologice, vânzări prin pieţe sezoniere.
Ordinul ANAF nr. 3845/2015 este actul normativ care reglementează mai multe proceduri valabile în cazul înregistrării unui domiciliu fiscal.
IMM-urile din toată țara pot depune cereri de finanțare în cadrul unui apel de proiecte nou din Programul Operațional Regional, respectiv operațiunea 2.2. - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii.
Operatorii economici trebuie să își schimbe vechile case de marcat cu unele cu jurnal electronic, etapizat, până la 1 noiembrie 2017, pentru a putea transmite date fiscale în regim online către sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care urmează să fie implementat în 2018.
Persoanele impozabile care aplică regimul special de scutire trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului de scutire (65.000 euro/220.000 lei). Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit.
Prevederile legale se aplică numai persoanelor fizice rezidente și nerezidente identificate fiscal prin codul numeric personal sau codul de identificare fiscală.