Proiectul „Cabinetul unde pot visa”, implementat la Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, a avut ca scop derularea unui program de orientare școlară și profesională pentru clasele terminale și amenajarea unui cabinet de asistență psihopedagogică.
Educaţie
Proiect implementat de Asociația CES - „Învață-mă să ajut!”
„Teach me to help!” este un parteneriat de cooperare în educație școlară, implementat de organizații din șapte țări, printre care și România. Proiectul este coordonat la nivel european de prof. psihopedagog Teodora Pantazi, aplicantul proiectului, dar și director la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea.
- 12 Ianuarie 2023
- Citeste
La Centrul Social Dignitas - „Lecție” despre sănătate
Bogdan Miclău, asistent medical comunitar, i-a vizitat joi pe tinerii din Centrul Social Dignitas Oradea, pentru a le vorbi despre importanța respectării recomandărilor de protecție sanitară.
- 12 Ianuarie 2023
- Citeste
Studenții din Oradea, așteptați să se înscrie în proiectul - „Profesii bine cimentate”
Studenții din anii II, III și IV de la facultățile tehnice din nouă centre universitare, printre care și Oradea, se pot înscrie, până pe 26 februarie, în proiectul Profesii bine cimentate. Tinerii vor beneficia de ateliere tehnice și de dezvoltare personală, o vizită în fabrică și, cei mai buni dintre ei, de un program de internship plătit.
- 12 Ianuarie 2023
- Citeste
La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea - Un an bogat în proiecte
Proiectul „Digital PER_SEN” a intrat în al doilea an de implementare. Scopul acestui proiect este de a reduce efectele negative înregistrate în rândul elevilor cu CES, familiilor și profesorilor acestora, ca urmare a perioadei școlii on-line prin intermediul unui parteneriat european între școli și organizații cu competențe în IT și educație.
- 10 Ianuarie 2023
- Citeste
„Trăiască naţia” - „Sus cu ea!” - Din viaţa lui Mihai Eminescu
Căminarul Gheorghe Eminovici nota într-un catastif: „Astăzi, la 15 ianuarie 1850, s-a născut băiatul pe care îl aşteptam şi pe care o să-l numesc Mihai”, un copil frumos şi teafăr ca merele de foc roşu, căruia ursitoarele îi ursesc să fie veşnic tânăr ca ramul de brădişor, înţelept ca bucoavele tomului cu fermecătură măiastră, bun ca miezul pâinii albe, cu paşi siguri prin lume, ca bătaia ceasornicului, mânuind pana şi stăpânind tainele.
- 10 Ianuarie 2023
- Citeste
Beiuș - la Liceul Pedagogic a început programul Eco-Școala
După cum anunța directoarea Adina Cioloș, la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș se desfășoară, în anul școlar 2022-2023, Programul mondial Eco-Schools.
- 03 Ianuarie 2023
- Citeste
Beiuș – Cei de la „Ciordaș” au primit cadouri prin proiecte!
Înainte de vacanța de iarnă, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș au fost finalizate mai multe proiecte educative și investiții care, pe de o parte, au adus bucuria sărbătorilor și elevilor cu o situație materială vulnerabilă, iar pe de alta, au completat baza materială și au înfrumusețat ambientul școlii.
- 26 Decembrie 2022
- Citeste
Ștei. Colegiul Național „Avram Iancu” - Finalul unui proiect Erasmus+
Printre multele proiecte Erasmus+ derulate în ultimii ani la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, încă unul, cu numărul 2021-1-1-RO01-KA121-VET-000009764, cu un grant de finanțare de 91.920 Euro, a luat sfârșit.
- 26 Decembrie 2022
- Citeste
Sală nouă pentru lucrări practice la Facultatea de Litere
Facultatea de Litere a Universității din Oradea a avut prilej de mare bucurie pe 15 decembrie. În această zi, a avut loc inaugurarea sălii pentru lucrările practice ale specializărilor de limba și literatura franceză, amenajată de o companie din Parcul Industrial pe baza unui contract de sponsorizare.
- 23 Decembrie 2022
- Citeste