Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Balc au ales să marcheze cea mai mare realizare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Mica Unire înfăptuită la 24 ianuarie 1859.

Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Balc au ales să marcheze cea mai mare realizare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Mica Unire înfăptuită la 24 ianuarie 1859.
În cadrul campaniei „Iluzia Fericirii - Ai grijă de tine”, joi, 19 ianuarie, a avut loc a IV-a întâlnire, de data aceasta cu elevii clasei a-XII-a E din cadrul Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.
La împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, la Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei s-a organizat un spectacol menit să marcheze atât sărbătorirea Micii Uniri cât și Ziua Liceului șteian, susținut de elevii acestei prestigioase instituții de învățământ de la poalele Munților Apuseni.
În perioada 1 februarie - 1 martie 2023, la Secția Muzeul Orașului Oradea, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, se va desfășura programul muzeal - educativ „Povestea unui Erou - Traian Moșoiu”.
Colegiul Național „Mihai Eminescu” și-a serbat patronul spiritual organizând evenimente de anvergură pentru elevi și profesori. Printre ele s-au numărat întâlniri cu actorul Dorel Vișan, judecătorul Cristi Danileț, senatoarea Arina Moș, dar și evenimente culturale, sportive și tehnice.
Și în acest an școlar, elevii Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” au celebrat, într-un cadru festiv, ziua de naștere a inegalabilului Mihai Eminescu, declarată, din anul 2010, și Ziua Culturii Naționale.
În apropierea Zilei Culturii Naționale, elevii și dascălii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea au așezat întreaga activitate a săptămânii 9-13 ianuarie sub semnul cinstirii acesteia, în mod special printr-o disversitate de activități deosebite închinate marelui poet român, Mihai Eminescu, într-un demers de conștientizare și promovare a importanței devenirii umane prin educație și prin cultură.
Proiectul „Cabinetul unde pot visa”, implementat la Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, a avut ca scop derularea unui program de orientare școlară și profesională pentru clasele terminale și amenajarea unui cabinet de asistență psihopedagogică.
„Teach me to help!” este un parteneriat de cooperare în educație școlară, implementat de organizații din șapte țări, printre care și România. Proiectul este coordonat la nivel european de prof. psihopedagog Teodora Pantazi, aplicantul proiectului, dar și director la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea.
Bogdan Miclău, asistent medical comunitar, i-a vizitat joi pe tinerii din Centrul Social Dignitas Oradea, pentru a le vorbi despre importanța respectării recomandărilor de protecție sanitară.