În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Spiridon, 12 decembrie, la Catedrala „Învierea Domnului” din Oradea vor poposi papucul Sfântului Spiridon şi papucii Sfântului Gherasim din Chefalonia, odoare sfinte, aduse de către obștea Mănăstirii Izbuc.

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Spiridon, 12 decembrie, la Catedrala „Învierea Domnului” din Oradea vor poposi papucul Sfântului Spiridon şi papucii Sfântului Gherasim din Chefalonia, odoare sfinte, aduse de către obștea Mănăstirii Izbuc.
Biserica Ortodoxă din satul Rontău și-a sărbătorit vineri 30 noiembrie, cel de-al doilea hram - Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României.
Joi, 6 decembrie, îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, patronul Greciei, Rusiei şi al multor oraşe din Apusul Europei, care este unul din cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, datorită multelor minuni săvârşite atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa, fiind supranumit „Făcătorul de Minuni”, păstrând şi rolul de Moş pentru copii.
Credincioşii îl prăznuiesc azi, 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României. În 1997, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a proclamat „Ocrotitorul României”.
Ne aflăm în postul Crăciunului, iar astăzi, 21 noiembrie, sărbătorim Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, zi în care avem dezlegare la peşte. Evenimentul marchează împlinirea a trei ani de la naşterea Preacuratei Fecioare, moment în care părinţii ei, Ioachim şi Ana, şi-au amintit de făgăduinţa lor: să o dăruiască lui Dumnezeu.
Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina a fost prăznuit cu multă bucurie duhovnicească și în Episcopia Oradiei. Începând de joi seara, 8 noiembrie, dar și vineri, 9 noiembrie, la Catedrala Episcopală Învierea Domnului şi Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei din Oradea, Sfântul Ierarh Nectarie al Pentapolei, făcătorul de minuni, unul dintre ocrotitorii paraclisului de iarnă de la demisolul catedralei, împreună cu Sfinţii Ierarhi Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, şi Spiridon al Trimitundei, a fost cinstit în chip deosebit.
Astăzi, 13 noiembrie, este lăsatul secului pentru Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului. Pe vremuri, în această zi se făceau mari petreceri în familii, se serveau fripturi, ciorbe cu carne, prăjituri și vin. Femeile își „dezinfectau” vasele de lut și lingurile de lemn cu cenușă, deoarece, vreme de 40 de zile, în acele vase nu se mai gătea nimic cu carne sau lapte.
În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, 9 noiembrie, la Catedrala „Învierea Domnului” din Oradea vor poposi moaștele Sfântului Nectarie și Icoana Maicii Domnului ,,a Imnului Acatist”copie după originalul de la mănăstirea Hilandar din Muntele Athos, aduse de către obștea Mănăstirii Izbuc.
Biserica îi sărbătoreşte, astăzi, 8 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, „mai marii cetelor fără de trup”, îngeri ai lui Dumnezeu. În Sfânta Scriptură, denumirea de „înger” (anghelos în greaca veche) înseamnă „trimis, vestitor”.
Duminica care a trecut a fost o zi cu mare însemnătate pentru obștea de călugări de la Sfânta Mănăstire Izbuc, dar și pentru miile de credincioși prezenți la sfintele slujbe.