Aproximativ 2-4% dintre copii au o formă de strabism. Află ce este această afecțiune oculară, ce semne și simptome sunt asociate cu „ochii încrucișați” și care sunt cauzele comune ale problemei. Mai mult, iată câteva exemple de tratamente!

Aproximativ 2-4% dintre copii au o formă de strabism. Află ce este această afecțiune oculară, ce semne și simptome sunt asociate cu „ochii încrucișați” și care sunt cauzele comune ale problemei. Mai mult, iată câteva exemple de tratamente!
Cu ocazia unui interviu recent, jr. Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, a făcut un bilanț succint al activității instituției pe care o coordonează.
Caravana cu Medici, filiala Bihor, a desfășurat, în 2 și 9-10 decembrie, o amplă misiune de asistență medicală în comuna Budureasa, județul Bihor. Prin intermediul caravanei, 205 pacienți au beneficiat de analize medicale, 325 de consultații și 200 de rame de ochelari gratuite.
Sistemul medical din Bihor s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a găzduit, în perioada 24-25 noiembrie, un congres de cardiologie intervențională și cateterism cardiac cu participare internațională, intitulat Romanian CTO Workshop (RoCTO). Evenimentul a întrunit 100 de specialiști cu participare fizică și 21 participanți în format online.
La mijlocul săptămânii trecute, echipa managerială a Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” anunța finalizarea amplelor lucrări de renovare și modernizare executate în ultimii ani la Staționarul 2, cunoscut de beiușeni sub numele de Spitalul Vechi.
O adolescentă în vârstă de 17 ani, diagnosticată cu o boală extrem de rară a fost tratată cu cea mai avansată tehnică chirurgicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.
Un pacient de 55 de ani, care suferise un accident vascular cerebral (AVC) ischemic acut, a fost transferat pe 27 noiembrie din Satu Mare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Acesta a fost salvat printr-o intervenție minim-invazivă, care a presupus introducerea unui stent special prin vasele de sânge pentru a scoate cheagul care bloca o arteră cerebrală.
Conform datelor privind acoperirea vaccinală, în județul Bihor a efectuat prima doză de vaccin împotriva rujeolei doar 70% din populația țintă, iar a doua doză, 83% din populația țintă, în condițiile în care ținta de vaccinare pentru fiecare din doze este de 95%.
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița Năsăud au implementat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta - programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin - etapa II Regiunea Nord Vest". Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 37 de luni și s-a adresat tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani cu domiciliul în oricare din județele regiunii Nord Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare) asigurate sau neasigurate.