De la începutul anului şi până pe 31 august, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a contabilizat şi investigat 102 cazuri de toxiinfecţii alimentare, unul finalizându-se cu decesul pacientului. Dintre cele peste o sută de toxiinfecţii, 93 au provenit din opt focare, trei colective şi cinci familiale, iar alte nouă cazuri au fost cazuri izolate, apărute sporadic.
Sanatate
Factură uriaşă în sănătatea bihoreană - Datoriile se cunosc, aşteaptă plata
Datoriile spitalelor au fost numărate, cântărite şi raportate. Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate au finalizat raportul solicitat de Ministerul Sănătăţii cu privire la arieratele unităţilor medicale cu paturi din Bihor trecute în subordinea autorităţilor locale. Totalul datoriilor înregistrate la nivel de judeţ este uriaş.
- 07 Septembrie 2010
- Citeste
Centrul Oncologic Oradea - o fata morgana? - Orgoliile politice mai presus de interesele pacienţilor
Sub privirile indiferente ale decidenţilor politici bihoreni, preocupaţi, mai degrabă, să găsească în domeniul sanitar de curând transferat în sfera lor de interese un teren fertil pentru propriile afaceri, bolnavii oncologici din judeţ sunt condamnaţi să-şi facă tratamentul în cele mai decadente condiţii în secţia de profil a Spitalului Judeţean. Tavane infiltrate cu apă, mucegaiul care se întinde pe pereţii saloanelor nou renovate, tencuiala care se prăbuşeşte peste pacienţii imobilizaţi în pat şi geamurile termopan care dublează vechile ferestre mâncate de carii sunt doar câteva dintre imaginile cotidiene ale secţiei. În plus, un medic are de consultat zilnic, în medie, 35 de pacienţi, cu toate că media prevăzută de legislaţia în vigoare este de 8 pacienţi/medic.
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Masaj cu ulei de mentă contra durerilor de cap
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Mlădiţele de rozmarin reglează tensiunea arterială
Reglarea valorilor tensiunii arteriale se poate face şi cu ajutorul unor plante, dar şi printr-o alimentaţie potrivită.
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Mărarul stimulează digestia
Consumul de mărar induce un puternic efect diuretic şi face abdomenul plat, motiv pentru care este folosit în regimurile de slăbire. Datorită uleiului specific pe care îl conţine, mărarul stimulează digestia, calmează spasmele, balonările şi durerile abdominale provocate de gastrită sau colite.
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Uleiul presat la rece - împotriva degradării neuronilor
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Armurariul - plantă de leac pentru ficat
Într-un litru de apă clocotită se pun 2-3 linguri de fructe de armurariu (foto) măcinate şi se fierb 2-3 minute. După ce, prin răcire, lichidul ajunge la temperatura camerei, se adaugă patru linguri de miere de salcâm.
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Ceai "întăritor" pentru convalescenţi
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Slăbiţi cu ceai de urzică
- 31 August 2010
- Citeste