Furnizorii de servicii medicale care sunt sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, fie că sunt de stat sau privaţi, trebuie să ofere servicii după aceleaşi standarde, fiindu-le decontate aceleaşi tarife. Ca regulă generală, pacienţii care sunt asiguraţi şi au bilet de trimitere beneficiază de consultaţii suportate din bugetul asigurărilor de sănătate. Cei care solicită "la liber" consultaţii la policlinicile private sau la cabinetele medicale individuale trebuie să ştie că vor scoate din buzunar sume importante de bani. Şi asta, la fiecare consultaţie. În acelaşi timp, în cabinetele medicale individuale sau cabinetele de medicină dentară ori ginecologică, evaziunea fiscală este la ea acasă. Pacienţii nu primesc nicio dovadă că au achitat vreun serviciu medical, iar organele de control fiscal ridică din umeri: nu e de competenţa noastră.
Sanatate
Sosesc dozele de vaccin
După numeroase sincope în alimentarea medicilor de familie cu vaccinurile gratuite incluse în Programul Naţional de Imunizare, sosesc şi veştile bune. Oficialii Ministerului Sănătăţii au anunţat că s-au finalizat procedurile de achiziţie a dozelor, licitaţia fiind blocată de mai multe contestaţii. Un alt factor care a blocat programul de aproape două luni a fost neacordarea autorizării de funcţionare a Institutului Cantacuzino, producătorul român de vaccin BCG, situaţie rezolvată în cele din urmă.
- 11 August 2010
- Citeste
Alertă de meningită
Specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii atrag atenţia că în câteva ţări din Europa au reapărut cazuri de meningită West Nile.
- 10 August 2010
- Citeste
Zeama de lămâie întăreşte unghiile
De multe ori, activităţile gospodăreşti provoacă mici "dezastre" estetice persoanelor care poartă unghii lungi, dar le au fragile, moi. Pentru întărirea unghiilor în decurs de doar o săptămână, un veritabil remediu îl reprezintă zeama de lămâie, cu care unghiile se pot pensula (ca o simpla ojă) de 4-5 ori/zi.
- 09 August 2010
- Citeste
Cura cu polen
Polenul este un aliment mineral care conţine proteine, zaharuri, grăsimi, materii minerale, oligoelemente, toate vitaminele, hormoni, pigmenţi şi altele. Este revitalizant, înlăturând oboseala şi surmenajul în doar câteva zile.
- 09 August 2010
- Citeste
Elixirul iubirii...
- 09 August 2010
- Citeste
Rădăcina de brusture - bun diuretic
Ceaiul de brusture (câte 2 linguri de rădăcină mărunţită la 500 ml apă clocotită) are proprietatea de a stimula funcţiile renale şi cutanate, fiind un foarte bun diuretic.
- 09 August 2010
- Citeste
Cătină împotriva hipertensiunii arteriale
Hipertensiunea arterială este una dintre cauzele agravante ale bolilor cardiovasculare, dar efectele ei nu sunt evidente din prima fază, ci abia după câţiva ani îşi fac apariţia tulburările grave şi de lungă durată.
- 09 August 2010
- Citeste
Alifie contra cheliei
- 09 August 2010
- Citeste
Remedii afrodisiace
Este bine de ştiut că genţiana are acţiune afrodisiacă, dar se utilizează cu preacauţie, sub formă de infuzie din 10-15 g plantă la 1 litru de apă, la micul dejun şi la prânz.
- 09 August 2010
- Citeste