Sanatate
Reţete aromoterapeutice
*Busuiocul are proprietăţi antiseptice intestinale, antispastice, şi neuroendocrinotonice (acţionează, în special, asupra glandelor corticosuprarenale), fiind larg utilizat în cazul asteniilor nervoase, în spasme gastrice şi infecţii intestinale.
- 19 Septembrie 2010
- Citeste
Porumbul încolţit reglează secreţiile tiroidei
- 19 Septembrie 2010
- Citeste
Coplata în Sănătate - Senatorul Cseke era împotrivă, ministrul Cseke este pentru
"Ce le transmiteţi celor 11.500 de cetăţeni care au semnat pe liste, alături de dumneavoastră, împotriva introducerii sistemului de coplată în Sănătate?", a fost întrebarea adresată de "Crişana" şi la care ministrul Sănătăţii Cseke Attila şi-a pus cenuşă în cap. În conferinţa de presă de sâmbătă de la sediul UDMR, ministrul bihorean a spus că nu ştia de condiţiile acceptate de fostul ministru Ion Bazac în urma negocierilor cu FMI, drept pentru care este nevoit să susţină introducerea coplăţii, deşi pe când era senator s-a declarat împotrivă.
- 15 Septembrie 2010
- Citeste
Birocraţie descentralizată în Sănătate - Mai puţine drumuri la Bucureşti
Ministerul Sănătăţii a mai renunţat din prerogativele sale şi a transferat o parte din birocraţie către direcţiile judeţene subordonate. Astfel, începând cu 1 septembrie, documentele care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, ca de exemplu certificatele de conformitate, cele care atestă obţinerea titlului de medic/medic dentist/farmacist/medic specialist sau primar, adeverinţele de abilităţi dobândite, se pot solicita la Direcţia de Sănătate Publică.
- 15 Septembrie 2010
- Citeste
Donaţie pentru Maternitatea orădenă
Maternitatea din Oradea va intra, până cel târziu la sfârşitul lunii noiembrie, în posesia unui aparat performant care poate salva vieţile bebeluşilor născuţi prematur. În cadrul campaniei "Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri", compania Procter&Gamble îşi propune să ajute copiii născuţi prematur, prin donarea de echipamente de ultimă generaţie care folosesc sistemul de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie.
- 12 Septembrie 2010
- Citeste
Val de toxiinfecţii alimentare - Cine s-a fript cu Salmonella, suflă şi-n iaurt
De la începutul anului şi până pe 31 august, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a contabilizat şi investigat 102 cazuri de toxiinfecţii alimentare, unul finalizându-se cu decesul pacientului. Dintre cele peste o sută de toxiinfecţii, 93 au provenit din opt focare, trei colective şi cinci familiale, iar alte nouă cazuri au fost cazuri izolate, apărute sporadic.
- 09 Septembrie 2010
- Citeste
Factură uriaşă în sănătatea bihoreană - Datoriile se cunosc, aşteaptă plata
Datoriile spitalelor au fost numărate, cântărite şi raportate. Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate au finalizat raportul solicitat de Ministerul Sănătăţii cu privire la arieratele unităţilor medicale cu paturi din Bihor trecute în subordinea autorităţilor locale. Totalul datoriilor înregistrate la nivel de judeţ este uriaş.
- 07 Septembrie 2010
- Citeste
Centrul Oncologic Oradea - o fata morgana? - Orgoliile politice mai presus de interesele pacienţilor
Sub privirile indiferente ale decidenţilor politici bihoreni, preocupaţi, mai degrabă, să găsească în domeniul sanitar de curând transferat în sfera lor de interese un teren fertil pentru propriile afaceri, bolnavii oncologici din judeţ sunt condamnaţi să-şi facă tratamentul în cele mai decadente condiţii în secţia de profil a Spitalului Judeţean. Tavane infiltrate cu apă, mucegaiul care se întinde pe pereţii saloanelor nou renovate, tencuiala care se prăbuşeşte peste pacienţii imobilizaţi în pat şi geamurile termopan care dublează vechile ferestre mâncate de carii sunt doar câteva dintre imaginile cotidiene ale secţiei. În plus, un medic are de consultat zilnic, în medie, 35 de pacienţi, cu toate că media prevăzută de legislaţia în vigoare este de 8 pacienţi/medic.
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Masaj cu ulei de mentă contra durerilor de cap
- 06 Septembrie 2010
- Citeste
Crişana Digitală
