Moderaţia ar trebui să fie cheia alimentaţiei de sărbătorile pascale, afirmă medicul Tudor Ciuhodaru, care recomandă românilor să nu mănânce imediat după slujba de Înviere, iar în ziua de Paști să adopte aceeași atitudine.

Moderaţia ar trebui să fie cheia alimentaţiei de sărbătorile pascale, afirmă medicul Tudor Ciuhodaru, care recomandă românilor să nu mănânce imediat după slujba de Înviere, iar în ziua de Paști să adopte aceeași atitudine.
Terapia intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea va fi dotată prin PNRR cu aparatură modernă și un centru pentru formarea medicală, în cadrul unui proiect cu o valoare de aproape 22,2 milioane de lei.
Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva bolii Parkinson, trei asociații din România lansează campania națională de conștientizare „Înțelege Parkinson”. Odată cu ea se lansează și platforma intelegeparkinson.ro cu scopul de a crește gradul de informare cu privire la simptomele acestei boli.
Operație extrem de complicată la Spitalul Județean. Un pacient de 59 de ani, cu o formațiune tumorala la nivelul glandei parotide drepte, cu diametru de 4 centimetri, care afecta fizionomia și masticația pacientului și, în timp, putea crește în dimensiune și avea evoluție canceroasă, a fost operată cu succes.
Premieră medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea. Un pacient în vârstă de 66 de ani, cu o tumoră cerebrală, a fost salvat printr-o intervenție efectuată în timp ce era conștient și discuta cu psihologul spitalului.
România pregăteşte în această perioadă, în cadrul centrelor de ISU de la Târgu Mureş şi Oradea, paramedici din Ucraina. Li se predă medicină tactică de intervenţie, inclusiv în caz de război, în cadrul unui acord NATO. Acordul prevede pregătirea a aproape 200 de paramedici.
După cum anunța cu ocazia recentei întâlniri de lucru de la Marghita, Dorel Dulău, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, și-a continuat programul deplasărilor în teritoriu, ultima unitate spitalicească vizitată fiind cea din Aleșd.
În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor se desfășoară intervenții chirurgicale cardiovasculare minim-invazive, ultima intervenție de acest fel fiind efectuată în cazul unui tânăr de 21 de ani, diagnosticat cu stenoză aortică congenitală.
Deși rareori determină probleme de sănătate, dermatita seboreică poate fi inconfortabilă din cauza simptomelor care o însoțesc. În acest articol poți afla mai multe informații despre factorii de risc pentru această afecțiune, astfel încât să o poți preveni, pe cât posibil.
Clinica de Urologie a Spitalului Județean a efectuat, la începutul lunii, o cistectomie radicală laparoscopică pentru un pacient diagnosticat cu cancer vezical infiltrativ. Îndepărtarea tumorii vezicale s-a realizat cu tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive.