La începutul acestei primăveri, va vedea lumina tiparului cea de-a 19-a carte semnată de cunoscutul scriitor orădean Alexandru Sfârlea, intitulat „Sfârlezii”, la prestigioasa editură „Charmides” din Bistrița.
![La al 19-lea volum - „Sfârlezii”, de Alexandru Sfârlea](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/afis_volum_Sfarlea.png&w=337&h=208&zc=3)
La începutul acestei primăveri, va vedea lumina tiparului cea de-a 19-a carte semnată de cunoscutul scriitor orădean Alexandru Sfârlea, intitulat „Sfârlezii”, la prestigioasa editură „Charmides” din Bistrița.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, în colaborare cu Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” (str. Iosif Vulcan, nr. 16), o expoziție de mărțișoare care să ne transpună în tradiția acestui moment primăvăratec.
Pentru o zi, atât elevii cât și cadrele didactice de la Liceul Teoretic German din Oradea s-au costumat, care mai de care mai frumos, original sau haios, în costume deosebite, pentru a sărbători carnavalul.
Arina Moș este primul senator care a intrat în dialog la distanță cu două clase de copii, în cadrul primei întâlniri online a Grupului de prietenie copii - senatori, parte a proiectului Senat Junior.
După cum ne-au obișnuit în ultimul timp, cei de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș˝ Beiuș au inițiat și în acest an școlar acțiuni cu caracter umanitar, civic, prin care își propun să aducă bucuria în sufletele elevilor aflați în situații de vulnerabilitate.
Începuturile Mărțișorului ar face parte din rândul „actelor absolut nedatabile”, susține cunoscutul etnolog Ștefan Anghelescu, în cartea „Cărțișor de mărțișor”, editată la Muzeul Țăranului Român.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" al judeţului Bihor au avut, ieri, pe lângă operațiunile specifice desfășurate în permanență, o misiune specială: aceea de a sărbători Ziua Protecției Civile organizând, atât la sediile subunităților, cât și în mijlocul comunității, o serie de activități.
Lumea din jur se schimbă de multe ori mai repede decât ne putem noi schima mentalitatea. Un exemplu în acest sens îl reprezintă modificarea rolului femeii în societate, aceasta devenind, în foarte multe familii, cea care contribuie masiv sau chiar aduce salariul de bază în casă. Cu toate acestea, 7 din 10 femei spun că au rămas singurele responsabile cu „joburile casnice”.
A treia zi, 10 noiembrie 2022. După agapa prietenească a pelerinilor a urmat parcă în chip firesc un episod de postire și nevoință printr-o nouă deplasare spre un alt areal din pustia Iudeii unde străjuiește mânăstirea Sfântului Sava cel Sfințit (în grecește Aghios Sabba).
Conducerea Muzeului Țării Crișurilor anunță că, din motive obiective, conferința „Provocări la adresa echilibrului de securitate la nivel regional și global generate de războiul din Ucraina”, programată pentru joi, 2 martie se anulează.