Joi, 4 octombrie, Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei a fost gazda celui mai așteptat eveniment de la începerea școlii: desemnarea Miss și Mister Boboc 2018.

Joi, 4 octombrie, Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei a fost gazda celui mai așteptat eveniment de la începerea școlii: desemnarea Miss și Mister Boboc 2018.
A obține acest onorant titlu științific este un succes care însumează ani de cercetare și studii din partea celor care vor să atingă un grad înalt de cunoaștere și să lase omenirii fapte, întâmplări inedite despre evoluția în diferite timpuri a societății omenești.
Ziua Internațională a Educației a fost sărbătorită anul acesta prin desfășurarea de activități extracurriculare, organizate la nivelul fiecărei unități de învățământ.
În perioada aprilie – septembrie 2018, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor – filiala Pădurea Craiului a derulat proiectul „Descoperă comorile Pădurii Craiului”, proiect care a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a generației tinere din comunitățile locale asupra valorilor din ariile naturale protejate.
În perioada 8-12 octombrie, se desfășoară manifestările dedicate celei de-a 190-a aniversări a Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, prima și cea mai prestigioasă instituție de învățământ preuniversitar de la Brazda de Vest.
Ultimul sfârșit de săptămână din luna septembrie a constituit un prilej de relaxare și, totodată, de acțiune pentru 40 de elevi din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita.
Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș a găzduit, în prima zi de octombrie, un eveniment editorial cu o încărcătură sentimentală aparte, care a evidențiat încă odată prietenia dintre doi reputați oameni de cultură: scriitorul și regizorul Radu Țuculescu și filologul, publicistul și traducătorul Paul Farkaș.
Comuna Hidișelu de Sus a îmbrăcat duminică, 30 septembrie, straie de sărbătoare, pentru a marca, pe de o parte, comemorarea plină de recunoștință a înaintaşilor, iar pe de altă parte, Centenarul României Mari.
În cadrul Proiectului Erasmus+ „Mobilități transnaționale – șanse sporite de integrare socio-profesională a viitorilor absolvenți”, un grup de 17 elevi din clasa a XII-a B, calificarea Tehnician operator tehnică de calcul, de la CT „Unirea” Ștei, vor desfășura un stagiu de formare profesioanlă în Cipru şi Portugalia.
Paralel cu asfaltarea de către Consiliul Judeţean Bihor a unui km din drumul judeţean 108 I, prin intermediul a două proiecte cu finanţare europeană se asfaltează mai multe drumuri comunale din Vadu Crişului.