Concursul „10 cu felicitări pentru colectarea separată”, desfășurat pe o perioadă de șase săptămâni, s-a încheiat cu premierea școlilor care au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri.

Concursul „10 cu felicitări pentru colectarea separată”, desfășurat pe o perioadă de șase săptămâni, s-a încheiat cu premierea școlilor care au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri.
Este bine-cunoscută relația poetului național cu Beiușul, Ioan Slavici vorbind despre posibilitatea ca Eminescu să-și fi luat bacalaureatul la vestitul gimnaziu vulcanian, „ca privatist, adică pregătit în particular”.
Lansată în luna mai, procedura de atribuire pentru „Lucrări de reconstrucție ecologică a Lacului de acumulare Luncasprie” a ajuns în etapa de evaluare a ofertelor depuse.
În istoria comunei Vadu Crișului, „Târgul de la Vama Sării” a devenit un reper istoric. Manifestare complexă și inedită în care tradițiile istorice readuse în actualitate reprezintă o punte peste timp a ajuns în acest an la ediția cu numărul 53.
Episcopia Ortodoxă Oradea, în colaborare cu Asociația de Asistență Socială „Episcop dr. Nicolae Popovici” și Asociația „Înv. Bortoș Costea Maria”, vor dezveli o placă jubiliară cu prilejul împlinirii a 80 de ani de când edificiul din Băița a fost cumpărat de episcopul Oradiei dr. Nicolae Popovici cu bani proprii.
Bihorenii sunt invitați sâmbătă, 10 iunie, să sărbătorească Ziua Liliacului Carpatin, o sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadei.
Gheorghe Pituț este, fără îndoială, unul dintre marii poeți ai României postbelice, opera sa păstrându-și valoarea peste timp, nefiind tributară unei epoci sau obedientă regimului totalitar în care a fost creată.
Parcul „Mihai Eminescu” a devenit, în ultimii ani, locul unde sunt organizate activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului, acesta fiind ales și datorită spațiilor moderne și generoase de joacă și pentru sport amenajate aici.
Duminică, 4 iunie, de Rusalii, locuitorii comunei Criștioru de Jos s-au adunat, cu mic, cu mare, la biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, aici având loc un maslu de obște, după care a fost dezvelit Monumentul Eroilor locali căzuți pe câmpurile de luptă ale celei de-a doua conflagrații mondiale.
În fiecare an, la 1 iunie se celebrează Ziua Copilului. E ziua în care ne amintim de cea mai frumoasă perioadă din viața unui om, copilăria, dar mai ales, este ziua în care conștientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar și că toți copiii au nevoie de dragostea, sprijinul și atenția noastră permanentă.