Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, duminică, 10 iunie, la Parohia Tomnatic, comuna Vadu Crişului, a avut loc instalarea tânărului preot Dănuţ Alin Bozga.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, duminică, 10 iunie, la Parohia Tomnatic, comuna Vadu Crişului, a avut loc instalarea tânărului preot Dănuţ Alin Bozga.
Biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library, intitulată Igloo Vieții, va fi amplasată în Poiana Glăvoi, sâmbătă, 9 iulie, și va rămâne până la finalul lunii octombrie.
Momente emoționante, deosebite, dar mai ales pline de satisfacție au trăit foștii elevi din promoția anului 1964 de la Școala Medie Mixtă Oraș dr. Petru Groza (cum era denumit în acea perioadă actualul oraș Ștei), deoarece, iată, s-au întâlnit din nou într-un cadru organizat.
Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, s-a întâlnit cu reprezentanții firmei care va realiza centura Sânmartin, pentru a stabili etapele următoare ale proiectului. Construcții Erbașu, compania care a câștigat licitația, a început să lucreze la proiectul tehnic pe baza căruia vor fi executate lucrările.
În fiecare an, la 29 iunie, cele 14 țări din bazinul dunărean celebrează unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa, sloganul „Descoperă Dunărea!” fiind ales pentru aniversarea din 2022.
Datarea cu radiocarbon în laboratoare din Statele Unite a unor oseminte descoperite într-un mormânt cercetat de arheologi în 2019 pe raza comunei Râmeţ, în Munţii Apuseni, arată că acestea au o vechime de 4.600 - 4.700 de ani, potrivit informaţiilor prezentate de arheologi.
După doi ani de pauză cauzată de pandemie, la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc a 52-a ediţie a Târgului de la Vama Sării. Nu a lipsit sosirea plutei în zona podului nou, la intrare în defileu.
...ca în alți ani la Ștei, de fapt a doua lor casă, după afirmația familiei Pescaru, instalându-și cortul pe același loc, unde are o „vechime” de 23 de ani fără întrerupere, spre bucuria numeroșilor cumpărători care profită din plin de calitatea celor mai apreciați pepeni, verzi și galbeni, care se vând la poalele Munților Apuseni.
24 iunie are o dublă semnificație pentru români, aceasta fiind ziua în care sărbătorim atât Sânzienele, cât și Ziua Universală a Iei. Numită și „Cap de vară”, sărbătoarea Sânzienelor are un caracter ancestral ce ține de originile sale precreștine, legate de cultul roman al zeiței Diana.
Eveniment inedit vineri, la Muzeul Țării Crișurilor (MTC). Bihorenii au avut ocazia să admire costume tradiționale de pe valea Barcăului, să vadă cum se împletesc coronițe de Sânziene, să realizeze în totalitate, o cămașă tradițională și să asculte nanele din Valcău de Sus.