Alegerile s-au încheiat şi dacă nu te uiţi la rezultate ai senzaţia că toată lumea a câştigat. Probabil că unii n-au câştigat nici măcar experienţă. Concluziile tuturor partidelor sunt favorabile scorurilor obţinute.
Controverse
Apocalipsa după Crin şi evanghelia după Ilie
Şi când s-au răsturnat urnele cu voturi, în partid s-a lăsat tăcerea. Ieşirea de la masa Puterii ordonată de Crin Antonescu i-a lăsat pe liberali în procentul mic, iar pe el l-a prefăcut într-un stâlp de sare. Visul său de a intra în Palatul făgăduinţei s-a transformat în coşmarul rătăcirii prin pustiul indiferenţei electorale.
- 27 Mai 2014
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
Luni: Elveţia a votat ieri, nu ca să fie ei primii alegători ai Europei, ci ca să decidă dacă ţara îşi permite să ridice salariul minim obligatoriu până la suma de 3.300 de euro.
- 25 Mai 2014
- Citeste
La Salonta se înfierează "balcanismul" românesc, dar Separatismul etnic este promovat pe faţă
În ediţia de vinerea trecută a Jurnalului salontan a apărut un articol intitulat „Nu avem nevoie de politică balcanică! La Salonta toţi elevii sunt egali!" Acest articol s-a născut în urma vizitei d-nei Ecaterina Andronescu la Salonta cu ocazia campaniei electorale pentru Europarlamentare şi care, în cadrul conferinţei de presă, a afirmat că şcoala românească nu primeşte acelaşi sprijin material de la bugetul local ca şi şcoala maghiară.
- 23 Mai 2014
- Citeste
Autonomii electorale
Nu este deloc surprinzător faptul că periodic, în anii electorali dar şi în strânsă conexiune cu realităţi politice externe, apare în discuţia publică aceeaşi chestiune a oportunităţii diverselor autonomii pe teritoriul României.
- 21 Mai 2014
- Citeste
Fragilitatea Europei
Europa este moştenitoarea spirituală a Greciei antice. Grecia antică a fost expresia desăvârşită a unităţii prin spirit a diversităţii absolute. Sutele de cetăţi care concurau, se războiau, se aliau şi se dezmembrau formau unitatea lumii greceşti antice.
- 21 Mai 2014
- Citeste
Pentru democraţie, votul contează
Campania pentru alegerile europarlamentare intră pe ultima sută de metri. E greu de crezut că se va schimba calitatea acestei campanii în ultima ei fază. Probabil, vom rămâne cantonaţi în agenda făcută de liderii politici, şi care e una destul de îndepărtată de temele europene. Cu toate acestea, votul românilor va conta la nivel european.
- 19 Mai 2014
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
- 18 Mai 2014
- Citeste
Istoria, faţă în faţă cu ştiinţa
Ştiinţele naturii (fizica, chimia, genetica etc.) au faţă de ştiinţele antropologice (expresii ale fiinţării umane) marele avantaj de a fi reproductibile. Pentru ştiinţele naturii, pentru ca o afirmaţie să fie ştiinţifică, ea trebuie să nu permită nici un de contra-argumentare şi să fie reproductibil fenomenul analizat, într-un cuvânt să reziste la orice negaţie.
- 13 Mai 2014
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
Luni: Uite c-am trăit s-o vedem şi pe asta, mare liberal, şef de filială, fost ministru, poltician cu ceva tinichele strălucitoare de coadă, Ovidiu Silaghi s-a înscris în PSD!
- 11 Mai 2014
- Citeste