Un post de biolog debutant scos la concurs în cadrul Centrului de Sănătate din Ştei a încins spiritele în rândul candidaţilor, care nu se dau în lături de la a acuza conducerea unităţii sanitare de "aranjarea" examenului. Mai mult, unii dintre cei care s-au înscris la concurs susţin că deja este cunoscut şi numele persoanei care va ocupa postul, calificând drept "absurdă" întreaga situaţie.
Controverse
Suspendarea lui Zeus
Încă din toamna anului trecut, la alegerile europarlamentare, PD-L a obţinut un scor sub aşteptări şi sub estimările sondajelor. La fel s-a întâmplat şi acum, cu ocazia alegerilor locale, iar trendul descendent al partidului pare a fi confirmat şi pentru alegerile legislative ce urmează.
- 16 Iunie 2008
- Citeste
Copaci doborâţi de drujbele celor de la Eco Horticultura
Măcelul copacilor din Oradea pare să continue, chiar dacă noua administraţie orădeană s-a declarat împotriva lucrărilor de reamenajare demarate în urmă cu o lună în oraş. Pentru a nu mai stârni atâtea polemici, atât angajaţii Primăriei Oradea, cât şi cei ai renumitei firme SC Eco Horticultura au găsit o modalitate mult mai discretă pentru a-şi pune în practică odiosul plan. Fără prea mare gălăgie, în cursul dimineţii de ieri, doi muncitori tăiau la lumina lămpilor câţiva pomişori din scuarul de la intersecţia străzilor Decebal şi Progresului, vizavi de Vandana.
- 14 Iunie 2008
- Citeste
Licitaţii eşuate la PMO
Mai toate licitaţile organizate în ultima perioadă de către direcţiile Primăriei Oradea au fost sortite eşecului. Un exemplu în acest sens este licitaţia privind achiziţia de bănci ce urmau să fie amplasate în mai multe zone de recreere din municipiu.
- 13 Iunie 2008
- Citeste
Utilitatea publică păleşte în faţa intereselor private - Dacă n-ai autorizaţie, construieşti pe "cotizaţie"?!
Cu toate că aleşii locali orădeni au adoptat o hotărâre pentru declararea spaţiului din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, de lângă fostul sediu al Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai", ca fiind "de utilitate publică", executivul orădean nu a făcut niciun demers în acest sens. Mai mult, în cursul lunii ianuarie 2007, acest spaţiu a fost scos din patrimoniul oraşului, fiind vândut contra sumei de 430.000 lei chiriaşului Rada Exim, al cărei patron era un fost sponsor al PD-L. La un an după ce s-a văzut cu întreaga suprafaţă în proprietate, Rada Exim s-a apucat să-şi construiască în curtea Bibliotecii Judeţene o clădire cu etaj, fără să aibă însă autorizaţie de construcţie. Cu toate că inspectorii Primăriei l-au amendat, Pentie a continuat lucrările, zilele acestea finalizând ridicarea imobilului.
- 13 Iunie 2008
- Citeste
Încălecatul şi descălecatul românilor din Ungaria (II)
Celelalte două curente care fragmentează minoritatea română din Ungaria ar fi reprezentate de către Biserica Ortodoxă Română şi respectiv de cultele neoprotestante, între care se duce o perpetuă luptă surdă pentru atragerea de enoriaşi. Aici se pare că neoprotestanţii au câştig de cauză, aspect care iar nu este în favoarea păstrării identităţii etnice a românilor din Ungaria, pentru că, pe de o parte, aceştia nu mai participă la activităţile cu specific românesc, iar pe de altă parte, aceste culte sunt controlate de pastori unguri.
- 13 Iunie 2008
- Citeste
Ce-i al 'tuturor' e al nimănui...
La 11 iunie 1948 a intrat în vigoare Legea nr. 119, care prevedea naţionalizarea tuturor bogăţiilor subsolului ce nu se găseau în proprietatea Statului la data intrării în vigoare a Constituţiei Republicii Populare Române, precum şi întreprinderile individuale, societăţile de orice fel şi asociaţiunile particulare industriale, bancare, de asigurări, miniere, de transporturi şi telecomunicaţii.
- 11 Iunie 2008
- Citeste
Calul, măgarul şi Bănel Nicoliţă
Nu e vorba despre vreo fabulă, ci doar despre o vorbă de stadion referitoare la fotbaliştii care se agită mult, dar reuşesc puţin: "Şi calul aleargă, dar nu trage ca măgarul".
- 11 Iunie 2008
- Citeste
Până te pune în posesie Administraţia Imobiliară te mănâncă "sfinţii"
Un imobil situat în Piaţa 1 Decembrie din Oradea este, de ani de zile, mărul discordiei între foştii proprietari, chiriaşi şi primărie, mai exact Administraţia Imobiliară Oradea. La parterul clădirii există mai multe spaţii comerciale, închiriate către diverse firme, astfel că autorităţile locale şi-au dat tot interesul ca sumele obţinute în baza unor asemenea contracte să intre în buzunarul lor şi nu în cel al proprietarilor de drept. După ani întregi de procese, amânări şi suspendări, situaţia clădirii nu este încă lămurită, în timp ce orădenii care susţin că sunt cumpărători cu acte în regulă a unor spaţii din imobil au rămas la cheremul funcţionarilor din cadrul AIO, care îi plimbă de la Ana la Caiafa.
- 10 Iunie 2008
- Citeste
Cine ne sunt "pictorii"? (II)
Noi, prin masochismul nostru şi prin ignoranţa cu care preluăm propaganda antiromânească, suntem prima sursă de murdărire a numelui nostru. Nu este singura. Vorbeam de propaganda antiromânească. Păi, nu doar în Italia au emigrat, alături de români, şi ţigani din România. În Spania chiar mai mulţi, în Franţa, în Germania. Acolo credeţi că nu se întâmplă nimic? Sau aceste lucruri oribile nu se întâmplă săptămânal în orice stat din Anglia până în Germania, apoi în Mediterană, făcute de localnici sau de emigranţi din lumea întreagă?
- 09 Iunie 2008
- Citeste