Executivul orădean se pregăteşte să-i întâmpine pe viitorii membri ai Consiliului Local Oradea aşa cum se cuvine. La prima şedinţă a CLO, viitorii aleşi locali vor găsi pe masa de şedinţă câte un cadou substanţial: un laptop în valoare de 3.534 lei!
Controverse
În ultima şedinţă a Consiliului judeţean, 15 proiecte votate... în 15 minute!
Consilierii judeţeni s-au reunit ieri într-o ultimă şedinţă a forului legislativ din acest mandat, locul de întâlnire fiind de această dată Sala Mare a Primăriei Oradea şi nu cea a Consiliului Judeţean Bihor, acolo unde se desfăşoară lucrările comisiilor ce se ocupă de alegeri. Nici la ultima şedinţă aleşii locali nu s-au dezminţit, ei votând în mai puţin de 15 minute 15 proiecte de hotărâre. În acelaşi registru s-a înscris şi atitudinea conducerii CJ în ceea ce priveşte pregătirea materialelor.
- 30 Mai 2008
- Citeste
Lupta împotriva corupţiei face "victime" printre combatanţi
Sala mare a Primăriei municipiului Oradea ar fi trebuit să găzduiască, ieri, Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Naţionale Împotriva Corupţiei (ANIC), filiala Bihor. Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost stabilite zece puncte, cum ar fi bilanţul pe 2007, aprobarea bugetului pentru anul acesta sau raportul de activitate al comisiei de cenzori. Numai că, în loc să discute despre aceste probleme, membrii ANIC s-au luat la ceartă încă din primele minute ale adunării, astfel că şedinţa s-a transformat într-un scandal cu urlete şi insulte, puţin lipsind ca Sala Mare a primăriei să fie nu scena unei întruniri civilizate, ci ringul unei bătăi în toată regula.
- 29 Mai 2008
- Citeste
"Gaşca de la Primărie" i-a pus gând rău lui Ilie?!
Mai mulţi cititori ne-au contactat idignaţi la redacţie relatându-ne că sunt agresaţi în ultimele zile prin recepţionarea pe telefoanele mobile a unor SMS-uri cu caracter obscen şi prin îndesarea în cutiile poştale de la domiciliu a unor fluturaşi "electorali" pirat, toate aceste mijloace de persuasiune având ca numitor comun prezentarea candidatului PNL la Primărie Oradea, Ilie Bolojan, într-o lumină nefavorabilă, ba de "căpetenie mafiotă", ba de "pion otrăvit" al unor grupuri de interese politico-economice.
- 29 Mai 2008
- Citeste
Găselniţa diabolică
Am trăit s-o vedem şi pe asta! Sindicatul popilor! Ce înseamnă sindicat? Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, sindicat =: 1. "Organizaţie profesională de masă a clasei muncitoare şi a altor oameni ai muncii, al cărei scop este apărarea şi promovarea intereselor politice, economice şi sociale ale acestora"; 2. "Uniune monopolistă" etc.
- 28 Mai 2008
- Citeste
Oradea 2008. Repere de campanie
Multe evenimente inedite ne-a fost dat să trăim în această campanie electorală! Oradea este astăzi mai pictată (la modul propriu) ca niciodată. În cele câteva zile rămase până la sfârşitul campaniei, probabil harnicii amplasatori de mash-uri (acele imense cearceafuri care acoperă zeci de metri pătraţi pe zidurile blocurilor din oraş, umbrind chiar şi geamurile apartamentelor în cauză) cu siguranţă nu vor rata multe dintre blocurile muncipiului. Chiar şi „candidaţii zecimali" (cei pentru care atingerea unui scor de ordinul de mărime al marjelor de eroare ale sondajelor ar fi o performanţă istorică) şi-au pus chipul pe „panouri cât blocul".
- 26 Mai 2008
- Citeste
Românii din Italia, cu (penin)sula-n coaste (II)
Românii, cinstiţi sau necinstiţi, aflaţi în Italia vor intra în malaxorul generat de adoptarea pachetului legislativ privind imigranţii ilegali, extrem de criticat de state membre ale Uniunii Europene, întrucât încalcă drepturi stabilite de Convenţia Europeană, ratificată de Executivul de la Roma.
- 24 Mai 2008
- Citeste
Românii din Italia, cu (penin)sula-n coaste...
Cinstiţi sau necinstiţi, românii aflaţi în Italia vor intra în malaxorul generat de adoptarea pachetului legislativ privind imigranţii ilegali, extrem de criticat de statele membre ale Uniunii Europene, întrucât încalcă drepturi stabilite de Convenţia Europeană, ratificată de Executivul de la Roma.
- 23 Mai 2008
- Citeste
Scânteia responsabilităţii
Premisele a ceea ce vreau să spun sunt două certitudini. Prima este că niciun lucru nu este perfect la început. El este perfecţionat pe parcurs. Aşa este, deci, şi un sistem electoral. Noi, după ce l-am uitat, l-am reînceput de 19 ani. Englezii îl perfecţionează continuu de 400 de ani. A doua certitudine e aceea că cel mai periculos lucru pentru evoluţia politică a unui popor este areactivitatea actorilor sociali, a cetăţenilor. În caz de areactivitate, găştile de gangsteri vor face nestingherite ceea ce vor vrea.
- 21 Mai 2008
- Citeste
Tarabagiii electorali
- 20 Mai 2008
- Citeste