Există, în Parlament, o propunere legislativă de completare şi modificare a Legii privind organizarea şi funcționarea Curții de Conturi. Inițiativa privește două grupe de modificări: prima se referă la introducerea unor atribuții noi pentru instituție şi pentru auditorii publici externi, angajați ai acesteia, iar a doua propunere vizează condiții noi de aplicare a răspunderii juridice pentru personalul de execuție, respectiv pentru auditorii publici externi.
Controverse
Adevăratul 9/11 a avut loc pe 11/9
Atacurile teroriste din septembrie 2001 din America au avut loc pe 11 septembrie (9/11) iar rezultatele alegerii celui de-al 45-lea președinte al SUA au fost cunoscute pe 9 noiembrie (11/9). Dincolo de cifre, dezastrul bine-cunoscut în care au murit 2.977 de oameni s-ar putea să nu fi schimbat atât de radical lumea cum o face alegerea lui Donald Trump.
- 22 Mai 2017
- Citeste
Independent, inteligent, impertinent
Cum partidul e la mare ananghie, Buşoi s-a gândit să pună o taxă de participare la congresul PNL. Adică, urma să fie un vot cenzitar? Să aibă drept de vot numai cei cu dare de mână? Păi, aşa hal de democraţie originală şi un aşa fel de capitalism de cumetrie n-a visat nici moş Ion Iliescu.
- 21 Mai 2017
- Citeste
Despre învăţământul românesc
Ciudat de actuale sunt vorbele de acum 21 de secole ale lui Cicero! Dar nu rugina dascălilor este boala învăţământului românesc actual, chiar dacă boala ruginii didactice este perenă şi universală. De fapt învăţământul românesc are atâtea boli încât te miri că mai are putere să horcăie.
- 19 Mai 2017
- Citeste
Identitatea prin cultură
Un popor nu poate exista fără repere de identificare şi fără sărbători repetitive care să-i confirme participarea la marele spectacol al existenţei. Toţi ateii aşteaptă cu aceeaşi nerăbdare şi aceeaşi tensiune emoţională Crăciunul şi Paştele, ca şi cei mai credincioşi oameni, pentru că există în fiecare om nevoia funciară de sărbătoare ciclică, care să îi formeze existenţa, altfel cenuşie.
- 18 Mai 2017
- Citeste
Singuri în barca istoriei
Aşa precum în viaţa personală, în destinul său, fiecare om este singur, desigur în fluviul unui destin colectiv, tot aşa fiecare popor este în destinul său singur în cursul istoriei generale. Lumea este alcătuită din structuri geopolitice, fiecare structură fiind fieful unor seniori şi al mai multor vasali cărora diplomatic li se spune aliaţi ori prieteni. Cine răsfoieşte puţin istoria, va vedea că de când lumea seniorul îşi apară vasalul cât timp are interes să o facă.
- 17 Mai 2017
- Citeste
Diagnostic de ţară
Profesorul Gavril Cornuţiu a fost o voce puternică în peisajul publicistic bihorean. Pentru cititorii care l-au apreciat, reluăm câteva din articolele sale publicate de-a lungul timpului în CRIŞANA.
- 16 Mai 2017
- Citeste
Inteligent, independent, impertinent
La început de săptămână madam Koveşi a stârnit un adevărat tsunami în lumea modei. Şefa DNA a apărut într-o fotografie purtând o superbă pereche de ciorapi cu model în zeghe. Deasupra fotoliului în care era aşezată, trona, într-o ramă aurită, un desen cel puţin bizar, ale cărui elemente principale erau o balanţă, o clepsidră şi o pereche de cătuşe. Mesajul e clar, anul ăsta se poartă dungi, pe perioade cât mai lungi.
- 14 Mai 2017
- Citeste
Inteligent, independent, impertinent
Umblă vorba că, visându-se preşedinte, Tăriceanu şi-ar pregăti divorţul de PSD. Fără îndoială, e specialist în despărţiri, dar îndepărtarea de principalul partid de guvernământ are să-i fie fatală. Dacă ALDE pierde puterea, Tăriceanu pierde tot şi atunci s-a lins pe bot. Nu doar de preşedinţie, nici mandat nu mai pupă.
- 07 Mai 2017
- Citeste
Am ratat şi „autostrada” Unirii!
Camera Deputaţilor a adoptat, în aceste zile, Legea Centenarului Marii Uniri, 1 Decembrie 1918. Printre prevederile legii se află şi una care va acorda titlul de „Capitală a Marii Uniri” oraşelor: Bucureşti, Alba Iulia, Chişinău, Cernăuţi. Poate, datorită rolului pe care l-a avut atunci, Oradea merita şi ea un loc pe această listă.
- 04 Mai 2017
- Citeste