Elevii Liceului Teoretic German, alături de cadrele didactice, au marcat, zilele trecute, „Sărbătoarea recoltei”, într-un decor de poveste.
![Culoare și arome la Liceul German din Oradea - „Sărbătoarea recoltei”](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Sărbătoarea_recoltei_Liceul_German16.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Elevii Liceului Teoretic German, alături de cadrele didactice, au marcat, zilele trecute, „Sărbătoarea recoltei”, într-un decor de poveste.
Vineri, 15 octombrie, debutează Bienala de Arhitectură Transilvania 2021, simultan în Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare și Alba Iulia. Manifestările se vor încheia pe 30 octombrie, atunci când va avea loc decernarea premiilor BATRA.
Din cauza crizei sanitare, în acest an, Ziua oraşului Oradea a fost marcată doar printr-un ceremonial desfăşurat în Parcul 1 Decembrie, la statuia Ostaşului Român, în cadrul căruia au susţinut alocuţiuni primarul Florin Birta şi istoricul Gabriel Moisa.
Pe Calea Armatei Române, la numărul 4, a fost deschis, ieri, în Oradea, un nou obiectiv turistic -Templul Francmasoneriei. Este vorba despre clădirea ce a adăpostit, aproape o jumătate de secol, Loja Masonică „Sfântul Ladislau”.
Asociația Internațională „Euro Foto Art” organizează, în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, în Turn al Primăriei Municipiului Oradea recent restaurate, o expoziție internațională de artă fotografică dedicată Zilei Orașului Oradea.
Clubul Fotografic Varadinum expune în Piaţa Unirii sute de portrete realizate de mai mulţi artişti fotografi, special pentru a marca Ziua Oraşului Oradea. Expoziţia „Oradea 908 ani - 908 portrete” a fost vernisată vineri şi va rămâne în Piaţa Unirii până în data de 21 octombrie, inclusiv.
Pentru a surprinde și atrage publicul spre sala de concerte, Filarmonica orădeană a reluat seria de Flash mob-uri, începută acum câțiva ani.
Ziua de 3 octombrie 2021 va rămâne întipărită în memoria credincioșilor și a preotului Ciprian Mega, parohul Bisericii „Sfântul Spiridon” din Oradea. În Duminica a 19-a după Rusalii, a avut loc slujba de târnosire a lăcașului de cult, situat lângă Spitalul Municipal.
Fără forfota, aplauzele sau comentariile răutăcioase din anii precedenți, ceremonia de deschidere a anului universitar a părut mai degrabă o „dare de seamă” decât o sărbătoare. Fiecare și-a jucat rolul (unii chiar cu emoție) într-o sală tristă și goală în care scaunele, așezate la distanță regulamentară, aminteau mai degrabă de o ceremonie militară decât de un debut de an universitar.
Realizate cu multă migală şi dăruire, obiectele care ies din mâinile tinerilor cu dizabilități au ceva special, aşa cum speciali sunt şi cei care le creează...