Una dintre căile extraordinare de atac reglementate de Codul de procedură civilă este şi recursul, care are o reglementare cuprinsă între articolele 483 Cod procedură civilă şi articolul 502 Cod de procedură civilă.
Justitie
Telefoane vechi, vândute pe post de mobile de ultimă generaţie - Arestat pentru tâlhărie şi înşelăciune
Un bărbat din Botoşani a ajuns în spatele gratiilor după ce, în vara anului trecut, a înşelat un bihorean, care, în loc să cumpere telefoane mobile de ultimă generaţie de la suspect, s-a ales cu o cutie plină de aparate vechi şi încărcătoare folosite. Pentru colet, bihoreanul a plătit 97.800 de lei, iar apoi a fost agresat.
- 14 Februarie 2020
- Citeste
Avocatul Crișanei - Cererile cu valoare redusă
Este de remarcat faptul că, deşi unele litigii au o durată mai îndelungată, acesta poate şi prin raportare la obiectul acestora, legiuitorul prin noua lege procesuală, cuprinsă în cadrul Codului de procedură civilă, a avut preocuparea de a institui proceduri speciale prin care reclamantul să poată să beneficieze de dreptul dedus judecăţii într-o perioadă cât mai rapidă.
- 09 Februarie 2020
- Citeste
Avocatul Crişanei - Poprirea conturilor bancare. Opinia ICCJ
Mai precis, vorbim despre faza de executare silită, în cadrul căreia după cum bine ştim, sunt pune în executare silită dispoziţiile cuprinse în cadrul unui titlu executoriu, iar de cele mai multe ori acestea sunt duse la îndeplinire prin intermediul popririlor executorii dispuse de către executorul judecătoresc şi care vizează sumele de bani deţinute de către debitor în conturile bancare ori în conturile existente în cadrul trezoreriilor municipale.
- 02 Februarie 2020
- Citeste
În 2019, Curtea de Apel - A soluționat 4.690 dosare
Sala festivă a Curții de Apel Oradea a găzduit vineri, 31 ianuarie, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, în prezența judecătorilor curții și ai președinților instanțelor arondate, prezentarea raportului de activitate pe anul 2019, pentru Curte și toate cele 10 instanțe arondate.
- 02 Februarie 2020
- Citeste
Avocatul Crișanei - Procedura ordonanţei de plată. Reglementare (II)
După cum am subliniat, în cadrul articolului precedent, ne-am aplecat atenţia asupra acelor acţiuni în justiţie care se judecă cu celeritate şi care pot să fie folosite de către persoanele fizice ori juridice, în vederea recuperării unor sume de bani.
- 26 Ianuarie 2020
- Citeste
Avocatul Crișanei - Opinia CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la trecerea frontierelor naționale
Săptămâna trecută, am început o temă juridică care vizează prezentarea procedurilor judiciare, care se judecă cu celeritate şi care pot să fie de folos justiţiabilului, în vederea recuperării unor debite restante.
- 19 Ianuarie 2020
- Citeste
Avocatul CRIȘANEI - "Procedura ordonantei de plata. Reglementare (I)".
Nu de multe ori, ca şi practicieni ai dreptului ne confruntăm cu probleme litigioase atât între societăţi comerciale, cât şi între persoane fizice, care au ca şi obiect recuperarea unor datorii băneşti.
- 12 Ianuarie 2020
- Citeste
Avocatul CRIŞANEI - Acţiunea civilă în cadrul procesului penal
Există situaţii în care săvârşirea unei fapte antisociale, care este reglementată de Codul penal, generează un prejudiciu, iar acest prejudiciu acordă dreptul persoanei care a suferit prejudiciul să solicite acoperirea acestuia în cadrul procesului penal.
- 05 Ianuarie 2020
- Citeste
Avocatul Crișanei. Recurs în interesul legii - Exercitarea greșită a unei căi de atac
După cum bine se cunoaşte, fiind reluat acest principiu de fiecare dată când am avut posibilitatea în cadrul articolelor publicate, un litigiu, indiferent de natura acestuia, se desfăşoară după o serie de reguli de procedură reglementate de legi complexe, denumite coduri (fie el de procedură civilă ori de procedură penală).
- 29 Decembrie 2019
- Citeste