În cadrul Monitorului Oficial al României, Partea I, nr. 853 din 22 octombrie 2019, a fost publicată decizia cu numărul 22 din 2019 privind examinarea recursului în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ce face obiectul dosarului nr. 852/1/2019, din 24.06.2019.
Justitie
Avocatul Crișanei - Contractul de credit încheiat la distanță. Opinie obligatorie ICCJ
În ședința din 14 octombrie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reunită în Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în fiecare cauză, a soluţionat recursul în interesul legii...
- 20 Octombrie 2019
- Citeste
Chirurgul Adrian Maghiar, condamnat pentru ucidere din culpă
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea şi fondator al Spitalului Pelican, dr. Adrian Maghiar, a fost condamnat printr-o sentinţă pronunţată, joi, de Judecătoria Oradea, la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de doi ani.
- 18 Octombrie 2019
- Citeste
Drepturile succesorale ale soţului supravieţuitor
Prin articolele precedente, care au tratat materia moştenirii fie cea legală fie cea testamentară, am încercat să prezentăm cititorilor, la un mod care să fie cât mai comprehensibil, această parte a dreptului civil extrem de complexă şi de specializată (dacă ne aducem aminte aceste caracteristici au mai fost amintite într-un articol precedent).
- 13 Octombrie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Moștenirea testamentară (III)
După cum bine ne aducem aminte, această serie de articole – moştenirea testamentară - a început prin definirea testamentului, iar odată cu definirea testamentului am aflat faptul că prin intermediul unui testament nu se realizează numai împărţirea patrimoniului succesoral.
- 06 Octombrie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - "Testamentul. Mostenirea testamentara (II)".
Odată cu articolul precedent am prezentat justiţiabililor unele noţiuni generale despre testamentul ca şi act juridic, însă trebuie subliniat faptul că testamentul presupune unele aspecte care sunt mult mai complexe şi care poate vor fi subiectul unor articole viitoare.
- 29 Septembrie 2019
- Citeste
Avocatul CRIŞANEI - Testamentul. Moştenirea testamentară
Articolele precedente au încercat să explice pe înţelesul oricărui justiţiabil o parte din normele legale care reglementează materia succesiunilor şi la o primă analiză s-a putut observa faptul că vorbim de o parte a dreptului destul de complexă şi de specializată.
- 22 Septembrie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Moștenirea legală (I) - Reglementare Cod civil
Odată cu articolul precedent am început să dezbatem, la un mod cât se poate de comprehensibil pentru justiţiabil, materia moştenirii legale abordând unele noţiuni generale, mai precis distincţia dintre moştenirea legală şi cea testamentară, componenţa claselor de moştenitori în reglementarea actuală a Codului civil.
- 15 Septembrie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Moștenirea legală (II) - Reglementare Cod civil
În viaţa oricărui individ al societăţii există unele constante, evenimente care se produc cu regularitate şi care generează efecte juridice, mai precis ne naştem, ne căsătorim, iar la un moment dat survine decesul.
- 08 Septembrie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei: Moștenirea legală (I) - Reglementare Cod civil
În viaţa oricărui individ al societăţii există unele constante, evenimente care se produc cu regularitate şi care generează efecte juridice, mai precis ne naştem, ne căsătorim, iar la un moment dat survine decesul.
- 01 Septembrie 2019
- Citeste