Odată stabilite condiţiile generale de admisibilitate a probelor în cadrul procesului civil, fapt care l-am făcut prin intermediul articolului de săptămâna trecută, în cele ce urmează ne vom apleca atenţia asupra unor elemente particulare de administrare a probei cu matori.
Justitie
Avocatul Adrian Stancu - Noul decan al Baroului Bihor
Avocatul Adrian Stancu este noul decan al Baroului Bihor, acesta câştigând alegerile desfăşurate marţi, fiind ales de majoritatea celor prezenţi. Stancu a obţinut 235 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Mircea Ursuţa, a obţinut 48 de voturi. Cel de-al treilea avocat înscris în cursă iniţial, Răzvan Doseanu, s-a retras.
- 08 Mai 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Proba cu martori în procesul civil
Un principiu acceptat la nivelul întregii societăţi este cel conform căruia hotărârile judecătoreşti nu pot să reprezinte decât adevărul din punct de vedere juridic, însă trebuie reţinut faptul că acestea sunt rezultatul unei proceduri judiciare care presupune de cele mai multe ori administrarea unor probe.
- 05 Mai 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Noțiunea de consumator. Opinia ICCJ
Tot mai actuale au devenit discuţiile cu privire la noţiunea de consumator şi felul în care aceasta se interpretează de către instanţele de judecată.
- 29 Aprilie 2019
- Citeste
Mărturia mincinoasă- Opinia Înaltei Curţi
O proporţie de peste 90 % din litigiile existente pe rolul instanţelor de judecată presupune administrarea unei probaţiuni complexe în vederea aflării adevărului juridic (spunem adevăr juridic întrucât de multe ori adevărul juridic nu este identic cu adevărul social, aspect care duce la adevărate drame sociale).
- 21 Aprilie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Exproprierea pentru cauze de utilitate publică
Nenumărate ştiri au fost prezente pe canalele media, în această săptămână şi numai, care aveau ca obiect expropierile realizate la nivel local, pentru lucrările de utilitate publică de interes local, care urmează să fie efectuate de către autorităţile locale.
- 14 Aprilie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Legea 448 din 2006 privind Protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (III)
Ultimele două articole au vizat drepturile reglementate de Legea 448 din 2006, pentru persoanele care au diferite forme de handicap, fiind analizate principalele drepturi conferite de către legiuitor.
- 07 Aprilie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Legea 448 din 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (II)
Subiectul abordat săptămâna trecută nu a fost epuizat şi prin articolul prezent vom încerca să prezentăm în mod aplicat o parte din drepturile pe care legislaţia le reglementează în favoarea persoanelor cu handicap, precum şi obligaţiile pe care le deţin autorităţile centrale şi locale în ceea ce priveşte implementarea acestor drepturi.
- 31 Martie 2019
- Citeste
Băgat în spital pentru un telefon, 20 de lei și un pachet de țigări!
Patru bihoreni, acuzați că au tâlhărit un bărbat în zona căii ferate din Oradea, au fost reținuți marți, 26 martie, de polițiștii de la transporturi și arestați de magistrați o zi mai târziu. Aceștia l-au lovit pe bărbat luându-i un telefon, 20 de lei și un pachet de țigări!
- 29 Martie 2019
- Citeste
Avocatul Crișanei - Legea 448 din 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (I)
Unul dintre principiile care trebuie să fie avut în vedere de către cititorii noştri, este cel conform căruia un justiţiabil bine informat este un justiţiabil mai puternic, asta presupune o cunoaştere cât mai bună a drepturilor şi a obligaţiilor deţinute.
- 24 Martie 2019
- Citeste