La Casa de Cultură a municipiului Salonta, a avut loc, recent, festivalul de colinde „Noi umblăm a colinda”, ajuns, la nivel județean, la ediția XVII-a.

La Casa de Cultură a municipiului Salonta, a avut loc, recent, festivalul de colinde „Noi umblăm a colinda”, ajuns, la nivel județean, la ediția XVII-a.
Recent s-au întors din Spania cei zece liceeni șteieni care au efectuat un flux de mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ cu Nr. 2023-1-RO01-VET-000126292, catalogat ca o reușită deplină.
La finalul acestei săptămâni Parohia Ortodoxă Română Șuștiu organizează a IV-a ediție a Festivalului colindelor prin două concerte care vor avea loc la Căminul Cultural din Briheni și la Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului” Șuștiu.
Recent, Asociația „Avram Iancu” Beiuș a anunțat finalizarea unui proiect cultural de anvergură: „Istorie și diversitate culturală în Țara Beiușului”.
Anul 2023 este Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română. Sărbătoarea seniorilor se află sub semnul respectului și al recunoștinței din partea celor care prețuiesc experiența de viață a bătrânilor și o consideră un tezaur de învățături, un izvor de povețe înțelepte, un îndreptar spre adevărurile vieții. Duminica a venit randul ca și seniorii satului Birtin să fie sărbătoriți.
„Omul sfințește locul”, spune un vechi proverb, iar acest adevăr este unul incontestabil și îl caracterizează perfect pe băițeanul Nicolae Bortoș care prin acțiunile întreprinse în ultimii ani dovedește un atașament formidabil față de localitatea de baștină, Băița, aparținătoare orașului Nucet.
„Iată, Fecioara va fi însărcinată, va naşte un Fiu, şi-i vor pune numele Emanuel” care tălmăcit înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. Vestea bună din Evanghelia după Matei a fost proorocită de Isaia în Sfânta Scriptură a Vechiului Testament (Isaia 7:14) și, după mii de ani, continuă să însufleţească cu har, bucurii și sfinte binecuvântări pe toți cetățenii orașului Salonta, alături de obștea comunității baptiste din sudul județului Bihor.
Tradițiile, obiceiurile, portul și folclorul sunt comori inestimabile ce definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor, în ciuda scurgerii timpului.
Printre cele 19 localități în care colindători de toate vârstele vor susține concerte în cadrul proiectului „Bihorul colindă” se regăsește și orașul Ștei, iar această a doua ediție s-a bucurat sub Apuseni de o emulație puternică, concertul având o efervescentă încărcătură emoțională.
Parada militară şi depunerile de coroane au făcut parte din evenimentul organizat de Primăria Vadu Crișului, Garnizoana Oradea şi Prefectura Bihor.