Ştim de la grecii antici că performanţele intelectuale ale oamenilor depind şi de limba maternă, al cărei conţinut naţional, cu nuanţele semantice specifice, permite unei limbi anumite corelaţii naţionale, iar altei limbi alte corelaţii în genul valenţelor din chimie.
Controverse
Cu mâinile murdare
De câţiva ani, România e, chipurile, într-o mare luptă anti-corupţie.
- 22 Februarie 2012
- Citeste
Scurt pe doi, din colţu' hărţii
- 19 Februarie 2012
- Citeste
Vremea dege(ne)rării noastre
Orice moment de criză, de ananghie, ne arată nouă românilor că nu ştim să ne comportăm în faţa provocărilor de orice fel
- 15 Februarie 2012
- Citeste
Mituri şi cacealmale
Lumea aceasta este condusă de mituri. Nu poţi face, din proprie iniţiativă, sau cu sufletul împăcat, ceva în care nu crezi.
- 14 Februarie 2012
- Citeste
Scurt pe doi, din colţu' hărţii
- 12 Februarie 2012
- Citeste
Legea transparenţei banilor publici
Gradul de completitudine a sistemului de reguli depinde de necesităţile societăţii respective sau de interesele celor ce dictează, pentru că atunci când elita politică nu elaborează legi (reguli) după necesităţile populaţiei, ci după alte interese atunci dictează.
- 10 Februarie 2012
- Citeste
Cadavre, prospături şi saltimbanci
Operaţiunea de schimbare la faţă, de chirurgie estetică a actualei puteri, a fost pusă în practică prin acest guvern junior cu multe nume necunoscute. E un tertip bine ticluit, deoarece în general cei necunoscuţi aduc a tehnocraţi, în virtutea perceperii politicianului ca personaj expus.
- 09 Februarie 2012
- Citeste
Lecţia iernii
Trăim un moment al debusolării generale. Nu este vorba despre români, ci la modul general. Nu mai există niciun fundament etic. Confesiunile creştine tradiţionale şi-au pierdut credibilitatea pentru un cuantum major din populaţie.
- 07 Februarie 2012
- Citeste
Scurt pe doi, din colţu' hărţii
- 05 Februarie 2012
- Citeste